Saltar al contenido

COMUNICAT 111: TALL DE VIA PER A RECLAMAR QUE TORNE L’EUROMED I MÉS FREQÜÈNCIES DE REGIONALS I ALTA VELOCITAT

febrero 16, 2020

 

Prop de 300 persones tallen la via a l’estació de l’Aldea

Sota el lema ‘Ni un tren menys’, la ciutadania de les Terres de l’Ebre s’ha concentrat este diumenge al matí a l’estació de tren de l’Aldea-Amposta-Tortosa per a reclamar un millor servei ferroviari. I és que des de l’entrada en funcionament de la variant de Vandellòs, lo sud de l’Ebre no només no ha sumat freqüències sinó que n’ha perdut. El que se suposava que era una infraestructura de millora no ha suposat cap avenç significatiu i s’ha passat de 20 serveis diaris (10 regionals, 6 talgo i 4 euromed) a 17, ja que s’ha eliminat la parada de l’Euromed i a l’oferta només s’hi ha sumat un tren Avant.

Amb consignes com ‘Prou retards’, ‘Que torne l’Euromed’ o ‘Ni un tren menys’, han esperat que arribés el talgo de les 11.50h i, un cop s’ha aturat, han invaït les vies per a impedir que reprengués el seu camí amb normalitat. Els manifestants han tallat la via durant aproximadament un quart d’hora i han explicat que no volien que l’acció de protesta tingués més durada per tal de causar les mínimes molèsties als viatgers.

La portaveu Montse Castellà, tot i celebrar la presència de nombrosos representants polítics a l’acte, ha estat crítica amb ells: «si vostès fessen bé la seua faena, ara no hauríem d’estar aquí manifestant-nos». Castellà també ha demanat una millor coordinació entre les diferents institucions que gestionen el servei ferroviari, «ja n’hi ha prou de tirar-se els plats pel cap i de culpar-se mútuament, demanem que cadascú assumisca la responsabilitat que li pertoca perquè el resultat final siga un servei digne per als usuaris». La portaveu els ha preguntat «quantes vegades utilitzen el tren, vostès?» per a afegir que «potser si en fessen més ús, coneixerien millor la nostra realitat i la combatrien amb força diferent».

A la demanda de recuperar els 4 euromeds diaris, la plataforma també hi afegix la petició de més trens regionals, ja que a l’R16 continuen havent-hi els mateixos 10 serveis que hi havia abans de l’entrada en funcionament de l’esmentada doble via, amb franges buides d’entre 2, 4 i 6 hores, en funció de si l’estació és la de Tortosa, la de Móra la Nova o la d’Ulldecona, respectivament. A més, s’ha demanat que siga amb combois del model 449, els adequats per oferir el servei de mitja distància.

Per a la resta de reivindicacions i contextualització de la protesta, us adjuntem el manifest del dia d’avui (al link de sota el trobareu) i que ha estat llegit per la Catedràtica de Periodisme de la UAB, la tortosina Amparo Moreno, i per l’escriptor Miquel Esteve, de Móra la Nova. Finalment, la plataforma ha anunciat que el proper dimarts 18 a la tarda, es reunirà amb el Secretari General de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín. La trobada tindrà lloc a la seu de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, a Barcelona, i pretén seguir negociant i fent pressió per a aconseguir un millor servei ferroviari a les Terres de l’Ebre.

https://trensdignesebre.wordpress.com/manifest_trens_dignes_16f_2020-4/

 

From → Uncategorized

Deja un comentario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: