Saltar al contenido

COMUNICAT 107: Demanem la dissolució de la Taula de Mobilitat per ser inoperant i ineficient

diciembre 4, 2019

En paral·lel, la Plataforma es reunirà amb el secretari general d’infraestructures i mobilitat de la Generalitat abans de Nadal

No acceptarem ni un tren menys i reaccionarem amb contundència a qualsevol decisió que no implique una millora substancial del servei

 

La Taula de Mobilitat s’ha reunit avui, després de més d’un any sense fer-ho, i no ha permès que la Plataforma hi fos present. Al matí, hem demanat personalment al secretari general d’infraestructures i mobilitat, Isidre Gavín, que ho sotmetés a deliberació del plenari abans de començar. Poc després, se’ns ha comunicat que s’havia acordat que ‘no’ i desconeixem quina ha sigut la correlació de forces que ha provocat esta incomprensible i vergonyant decisió.

 

Segons indica el règim de funcionament del propi conveni de la Taula, a estes alçades ja haurien d’haver-se reunit fins a 8 vegades. Des de la seua creació el juny de 2017, però, la Taula de Mobilitat s’ha reunit només en dues ocasions, si hi sumem la d’avui i sense comptar la reunió que van fer simplement per a constituir-se, ara fa dos anys i mig. Si a les Terres de l’Ebre tinguéssem una Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) -que seguim reivindicant- res d’això no hauria passat, ja que dins d’una ATM sí que es contempla la participació ciutadana de forma regular a través d’una comissió. A més, la mateixa Llei de Mobilitat vigent contempla, en el seu article 19, la possibilitat de convidar-hi agents socials implicats. La ciutadania ha de poder incidir en allò estratègic per al territori.

 

Davant d’estos fets, demanem la dissolució de la Taula de Mobilitat de l’Ebre perquè s’ha demostrat ineficient i inoperant. No té pressupost, no ha complit els seus objectius fundacionals, està excloent la participació ciutadana i incomplix lo seu propi règim de reunions. Mostrem el nostre malestar amb la majoria dels representants polítics del territori i demanem que no ens facen perdre més el temps. El seu comportament aguditza la desconfiança i la manca de credibilitat i l’usuari del transport públic no es mereix este tracte.

A l’acabar la reunió de la Taula de Mobilitat, el secretari Gavín ha atés breument dos portaveus de la plataforma i s’ha compromès a tindre una reunió de treball amb nosaltres abans de Nadal. Acceptem la proposta, la veem amb bons ulls i esperem que es complisca però cal dir que era perfectament compatible amb el fet d’haver assistit també a la reunió d’avui de la Taula. A partir d’ara, per tal de cercar més efectivitat i desencallar la situació, la plataforma considerem que el nostre interlocutor vàlid serà directament la secretaria general i la conselleria.

 

Per acabar, cal recordar que la Taula de Mobilitat avui ha estat incapaç de donar detalls de quines millores ferroviàries tindran les Terres de l’Ebre un cop es pose en marxa la variant de Vandellòs, argumentant que encara s’està negociant amb Renfe. Es demostra que si no arriba a ser perquè la plataforma va alertar d’esta greu situació fa 15 dies, les institucions no haurien mogut fil. Renfe i Adif tenen la seua part de responsabilitat però és inaudit que la Generalitat no els hagués convocat fins dijous passat. Amb tot, els fets exposats fan augmentar la incertesa i esperem que la imminent reunió de treball amb el secretari Gavín servisca per a poder trobar solucions ràpides i efectives. No acceptarem ni un tren menys i reaccionarem amb contundència a qualsevol decisió que no implique una millora substancial del servei.

 

From → Uncategorized

Deja un comentario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: