Saltar al contenido

COMUNICAT 104: Valoració de la reunió amb el subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté

julio 22, 2019

Fa una setmana la Plataforma demanàvem reunions urgents amb representants polítics, tant del territori com del país, per a treballar conjuntament i amb celeritat en la millora de la mobilitat ebrenca, en especial la ferroviària. Esta setmana n’hi haurà dues:

 

  • la primera la vam tindre ahir (dilluns 22) amb el subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté.

 

  • la segona serà este proper divendres dia 26 de juliol amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a les 11h a la seu de la Conselleria, a Barcelona.

En este comunicat 104 us valorarem la trobada tinguda amb Sabaté. En primer lloc agraïm la seua atenció i considerem positiu que la nostra petició púbica comence a recollir els seus fruits. Ara, cal que la voluntat es convertisca en fets. Us resumim breument les informacions que ell, com a subdelegat, ens ha aportat:

 

1. Adif i Fomento preveuen obrir la variant entre Vandellòs i Tarragona (la doble via) el quart trimestre d’este 2019.

2. Renfe preveu mantindre els serveis de regionals, rodalies i talgo actuals quan esta doble via entre en funcionament i que tots estos serveis passen per la ciutat de Tarragona

3. Renfe es planteja la viabilitat de l’aturada de l’Euromed a les Terres de l’Ebre al mateix temps que medita implementar, en compensació o substitució, una xarxa de regionals de velocitat alta (els Avant) que puguen prestar un servei similar. Amb l’apertura de la doble via també es preveu que l’Euromed dixe de passar per l’estació de la ciutat per a fer-ho a la del Camp de Tarragona (coneguda popularment com l’estació de l’AVE).

 

 

Al respecte, la nostra valoració és la següent:

 

1. Som escèptics pel que fa a la inauguració de la doble via entre Vandellòs i Tarragona. En els darrers sis anys s’han fet nombroses promeses al respecte i cap no s’ha complert. Tanmateix, l’estat avançat de les obres sembla apuntar que esta vegada puga ser la definitiva. En tot cas, tardar 20 anys en construir 40 km de via no hauria de ser una bona notícia en sí mateixa. Esperarem a veure si es complixen els terminis i lamentem que la Taula de Mobilitat de l’Ebre encara no haja fet cap gest en este sentit, per tal de tindre unes hipòtesis de servei preparades i una proposta de necessitats de les Terres de l’Ebre.

2. Amb la millora de la infraestructura no hauríem d’aspirar només al manteniment de serveis sinó també a la millora i amplicació de l’oferta. No sabem encara quin serà el temps que es podrà guanyar en els trajectes.

3. És una mala notícia que la continuïtat de l’Euromed a l’Ebre estiga en perill. Si la xarxa de regionals de velocitat alta ha d’arribar al territori seria una bona notícia, però que siga a més a més dels serveis ja existents, com a complement, i no pas per a substituir una fita que tant ha costat d’assolir. En tot cas, es poden negociar les condicions del servei però no considerem negociable la seua aturada a l’estació central de les Terres de l’Ebre.

Cal, a més, que l’Euromed permeta els usuaris viatjar també cap al País Valencià, fet que inexplicablemement i vergonyosa, continua succeint. Que el servei comercial Euromed dixe de circular per l’estació de la ciutat de Tarragona (i passe a fer-ho a la de l’AVE) es pot entendre en térmens de guanyar temps pel trajecte a Barcelona però llavors caldria compensar-ho d’alguna manera perquè els usuaris ebrencs que es desplacen a la capital de la demarcació també són molts.

4. Així mateix, li hem demanat la seua interseció perquè alguns trens regionals que ara acaben lo seu recorregut a Tortosa ho facen a Vinaròs. D’esta manera, milloraríem la connexió de l’única estació del Montsià, Ulldecona, i tindríem més enllaç amb el País Valencià i, de retruc, també amb Madrid des d’allí.

From → Uncategorized

Deja un comentario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: