Skip to content

COMUNICAT 95. Lluís Llach encapçalarà la propera mobilització sota el lema ‘Volem pagar’

mayo 22, 2017

L’acció consistirà en anar a Castelló amb Euromed des de les Terres de l’Ebre, viatge que a dia d’avui Renfe no permet fer, ja que amb l’Euromed només et dixen viatjar cap al nord, dins territori català.

 

 

Dia: Dimecres, 7 de juny a les 9h a l’estació de l’Aldea-Amposta-Tortosa

Lema: ‘Volem pagar’

Acció:  Viatjar amb Euromed des de les Terres de l’Ebre fins a Castelló

(i tornar amb el Talgo, amb l’acció com a tal ja conclosa)

 

Reivindicació:

– Que es puga viatjar amb Euromed des de l’Ebre també fins al País Valencià i viceversa.

– Que l’estació central del sud de l’Ebre, L’Aldea-Amposta-Tortosa, siga comercial a tots els efectes, també en les connexions i en número de freqüències dels mateixos trens Euromed, com qualsevol altra estació central del Corredor Mediterrani.

 

Antecedents:

L’euromed fa vint anys que està en funcionament unint València (o Alacant) amb Barcelona pel Corredor Mediterrani i feia vint anys que passava de llarg de les Terres de l’Ebre, de manera que entre Castelló i Tarragona no hi havia cap parada (són uns 200km) i quan, a més, entre cada aturada hi ha habitualment 100km (Alacant-València-Castelló / Tarragona-Barcelona).

Des del novembre passat, gràcies en gran part a la lluita ciutadana cívica i sostinguda en el temps, dels 16 euromed que passen per l’estació de l’Aldea-Tortosa-Amposta se n’aturen 8, però l’oferta encara està mancada i només et permeten viatjar per territori català, és a dir, de l’Ebre cap a Tarragona i Barcelona i viceversa.

 

Objectius:

L’acció de protesta pretén reivindicar, novament, el dret de poder viatjar amb normalitat cap al País Valencià amb Euromed. No es demana cap nova aturada ni cap tracte tarifari especial, sinó simplement que, pagant el preu comercial que corresponga i s’estipule, se’ns permeta pujar a un tren que ja a dia d’avui s’atura a la nostra l’estació central, per així continuar el viatge cap al sud i a la inversa, perquè tampoc els usuaris de València o Castelló poden comprar bitllets per vindre cap a l’Ebre amb Euromed, sí en canvi cap a Tarragona i Barcelona, passant de llarg de les Terres de l’Ebre a efectes reals, tot i aturar-s’hi.

 

Demanem al Govern de la Generalitat i a Renfe (també a la Generalitat valenciana) que, de la mateixa manera que els dos primers van arribar a un acord perquè l’Euromed d’aturés a territori ebrenc, facen ara el mateix per poder viatjar també cap al sud i fer que l’estació central de les Terres de l’Ebre esdevinga comercial a tots els efectes, sense mesures temporals o transitòries sinó amb plenitud de condicions i de manera permanent. Considerem que es tracta únicament d’una qüestió política.

 

Logística:

Lluís Llach i la resta de diputats i representants polítics de fora de l’Ebre, sortiran de Barcelona o Tarragona amb l’Euromed de les 8h o les 8.54h, que fa parada a l’Ebre a les 9.32h i arriba a Castelló a les 10.18h.

Sants      Tarragona   Ebre       Castelló

8h            8.54h           9.32h     10.18h

 

La resta de persones de les Terres de l’Ebre participants de l’acció estaran a l’estació de l’Ebre des de les 9h, amb la premsa convocada. Fem una crida perquè, tot i ser entre setmana, la gent acudisca a l’estació de l’Aldea, ja siga per a viatjar (previ bitllet adquirit) o per a donar suport a l’activitat i acomiadar els qui viatjaran.

La idea és que durant el minut escàs que el tren fa aturada a l’estació, Lluís Llach i altres diputats puguen baixar un instant a l’andana per rebre els companys de la plataforma, saludar-los (fer alguna petita declaració als mitjans si és que hi ha prou temps, ja es veuria) i llavors, tots junts, continuar el viatge fins a Castelló.

 

Els usuaris comprarem el bitllet de Tarragona a Castelló, és l’única manera de fer-ho legalment ja que, com vos diem, l’opció Ebre-Castelló o Ebre-València no és possible. Per tant, pujarem amb el bitllet en mà, havent inclús pagat més del recorregut que farem. Convidem la ciutadania a participar-hi, ja siga viatjant fins a Castelló amb el grup o bé acudint a l’estació de l’Aldea-Amposta-Tortosa per rebre el tren i acomiadar els usuaris que sí que puguen viatjar cap al sud.

 

Un cop a Castelló, baixarem i esperarem una mitja hora el Talgo de tornada (Euromed no pot ser, pel mateix motiu –no poder comprar bitllet- i sobretot per les poques freqüències, que ens farien haver d’esperar fins a la tarda). Nosaltres baixarem a l’Ebre i els diputats o representants polítics de fora continuaran fins a Tarragona o fins a Sants. L’horari de tornada és el següent:

 

Castelló     Ebre       Tarragona     Sants

10.50h       11.55h     12.39h           13.40h

 

(No importa el seient on els ciutadans es compren el bitllet, un cop a dalt mirarem de reunir-nos al bar. El trajecte dura menys d’una hora)

A dia d’avui, a més del cantautor, ja han confirmat la seua assistència els diputats següents:

– Ferran Civit (Junts pel Sí)

– Sergi Saladié (CUP)

– Carles Castillo PSC

– Carles Prats (Demòcrates, Junts pel Sí)

– Hortènsia Grau (CSQP) * Baixa d’última hora per motius d’agenda parlamentària

 

i els representants territorials:

– Dani Andreu (ERC, president del Consell Comarcal del Baix Ebre i alcalde de l’Aldea)

– Carme Navarro (ERC; presidenta del Consell Comarcal del Montsià

– Gemma Carim (PDeCAT, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre)*

– Miquel Aubà (Senador ERC) *

– Enric Roig (PSC, regidor de Tortosa i vicepresident del Consell del Baix Ebre)

– Adam Tomàs (ERC, alcalde d’Amposta)

– Mònica Sales (Presidenta PDeCAT a l’Ebre)

– Representants i dirigents de CCOO i UGT a l’Ebre

 

Així mateix, donen suport a l’acció però encara sense haver dit quin representant enviaran:

Compromís, Ciudatans, ANC Terres de l’Ebre, Òmnium Cultural Ebre i USOC.

També s’ha convidat, sense haver rebut encara resposta, diversos representants del PDEcat:

– Alcalde de Tortosa, Ferran Bel; president del consell comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, o el Delegat del Govern, Xavier Pallarès. El Director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Antonio Suárez, ha declinat l’oferta per motius d’agenda.

(a mesura que més persones vagen confirmant la seua assistència, actualitzarem la llista*)

 

Igualment, tota iniciativa parlamentària que se’ns faça conèixer, també la farem saber, com és el cas de la pregunta que el diputat al Congrés per En Comú-Podem i alcalde d’Altafulla, Félix Alonso, ha formulat en saber-se la nostrac acció de protesta. Aquí en teniu la captura de pantalla:

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: