Skip to content

COMUNICAT 94. El Síndic reclama al Parlament la creació de l’ATM de l’Ebre i que es puga viatjar amb Euromed al País Valencià

abril 24, 2017

Rafael Ribó i el seu equip presenten a la Comissió del Parlament l’Informe sobre el dret de les persones en els serveis ferroviaris a Catalunya, així com també un informe sobre autopistes.

La compareixença, que va tindre lloc ahir a la tarda (dilluns 24 d’abril), ha comptat amb la presència dels portaveus de tots els grups de l’arc parlamentari, que també han intervingut. Des de l’oficina del Síndic es va convidar la Plataforma Trens Dignes Ebre-Priorat a assistir-hi com a públic mentre es podruïa la sessió. La mateixa oficina del Síndic ha emès una nota de premsa que trobareu a l’enllaç següent:

http://www.sindic.cat/ca/page.asp?id=53&ui=4397

 

Per part nostra, volem afegir simplement una petita valoració al respecte:

 

– En primer lloc, constatar novament la importància de la tasca del Síndic i el seu equip de treball. Per a nosaltres hi ha un abans i un després de la seua aparició en la lluita per la mobilitat i els trens dignes a les Terres de l’Ebre.

 
– Dins el global de l’informe, Rafael Ribó en la seua intervenció ha reclamat dos aspectes que ara mateix són cavall de batalla al nostre territori: la creació de l’ATM de les Terres de l’Ebre i la posada en marxa del servei integral de l’Euromed perquè es puga viatjar també cap al País Valencià, i no només cap al nord com fins ara.

– En este sentit, ens reconforta que una institució del seu prestigi secunde els arguments que fa temps venim aportant des de la plataforma, ja que el Síndic ha recordat que la Taula de Mobilitat de l’Ebre que el Govern vol presentar en breu és una “distracció” i no pot presentar-se com un ens al mateix nivell que una ATM que, recordem, estava prevista en la Llei de Mobilitat del 2003: portem 14 anys de retard. Som al 2017 i encara hem d’anar demanant allò evident.

 

Referent a este aspecte i en relació a les declaracions que també ahir (dilluns) va fer el Delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès (a Canal 21) sobre la imminent creació d’esta Taula, us informem que des de la Plataforma esperarem a que siga presentada oficialment per tindre els suficient elements de juí i valorar-ne el contingut concret. Ja avancem, però, que no acceptarem gat per llebre i que cal que l’organisme tinga capacitat executiva i de finançament, tal com marca la llei.

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: