Skip to content

COMUNICAT 88. SATISFACCIÓ PER LA POSADA EN MARXA DE L’EUROMED A TARRAGONA

febrero 2, 2017

horaris_euromed_ebre

Continuem reivindicant, però, el desplegament complet del servei i que es puga viatjar des de les Terres de l’Ebre fins al País Valencià.

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha fet pública avui mateix una nota de premsa en la que anuncia que des d’este diumenge 5 de febrer es podrà utilitzar l’Euromed per viatjar de les Terres de l’Ebre fins a Tarragona i viceversa. Des de la Plataforma Trens Dignes Ebre-Priorat valorem molt positivament la notícia, que arriba gairebé tres mesos més tard de la posada en marxa de l’Euromed al territori (12 de novembre) i tres setmanes després de que la plataforma denunciés novament esta anomalia (comunicat 87).

 

Amb tot, els usuaris ebrencs podran per fi viatjar a Tarragona ciutat amb 45 minuts al preu de 7€, el mateix que el dels trens regionals (com ja passa amb el trajecte fins a Barcelona, que és de 12€ com els regionals).

 

Igualment, però, volem fer dues puntualitzacions importants:

  1. Encara no es pot viatjar al País Valencià

Ens trobem amb que l’estació central del sud de les Terres de l’Ebre serveix només per viatjar cap al nord. És inaudit que un tren que s’atura a l’estació L’Aldea-Amposta-Tortosa i continua el seu recorregut cap a Castelló, València i Alacant, no permeta l’accés als usuaris per fer este trajecte, en cap dels dos sentits. Des del Departament se’ns diu que esta és una competència directa de Renfe i que des de la Generalitat només han negociat l’Euromed en territori català com a mesura provisional i per pal·liar d’alguna manera les continuades incidències del servei de rodalies i mitja distància. Exigim el desplegament complet del servei, entenent que cap al sud seria al preu habitual no bonificat.

 

  1. L’Euromed ha d’arribar per a quedar-se

Tot i que la mateixa nota de premsa de la conselleria insisteix en el fet que el servei d’Euromed es mantindrà només fins que el Ministeri de Foment finalitze les obres de la doble via entre Vandellòs i Tarragona, des de la plataforma reivindiquem que no es tracte d’un servei temporal sinó permanent. En tot cas, un cop enllestida la doble via esmentada (Fomento porta 15 anys per fer 40 km de via!) i els serveis de regionals i mitja distància recuperen uns estàndards de qualitat i puntualitat acceptables, entendrem que l’Euromed recupere el seu preu comercial habitual (no bonificat com fins ara), però no admetrem que desaparegue el servei, després de que haja costat vint anys que s’hi ature per primera vegada.

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: