Skip to content

COMUNICAT 87. L’euromed continua sense oferir bitllets des de l’Ebre a Tarragona i País Valencià

enero 12, 2017

img_0723

Dos mesos després de l’aturada de l’Euromed a les Terres de l’Ebre, el servei que s’oferix continua sent mancat i només es pot viatjar des de l’Aldea-Amposta-Tortosa fins a Barcelona i viceversa, però no es poden comprar bitllets cap a Tarragona ni cap a Castelló i València. Igualment, denunciem que en els últims 6 mesos, la línia R16 ha patit 37 dies sencers de retards (un total de 53.602 minuts)

 

El Departament de Territori s’havia compromès ha solucionar l’anomalia dels bitllets a Tarragona el 10 de gener (que es vendrien, com ja passa amb el trajecte fins a Barcelona, a preu de regional, en este cas a 7€). Ens trobem a dia 12 de gener i encara el més calent està a l’aigüera. Des de la Plataforma Trens Dignes, i veient que s’aproximava la data i no hi havia notícies, fa deu dies que ens vam ficar en contacte amb la conselleria per recordar este compromís adquirit pel mateix Josep Rull i demanar informació, però des de llavors fins ara encara no se’ns ha atès i per tant no hem rebut cap resposta al respecte. Ens trobem, així, davant d’una situació surrealista per la qual els usuaris no poden desplaçar-se a unes estacions on el tren sí que hi té aturada.

En el seu moment, es va dir que el primer Euromed s’aturaria l’1 de novembre de 2016 i quan la plataforma vam convocar una acció de protesta a l’estació de l’Aldea per protestar pel no compliment d’este termini, llavors es va reaccionar a corre-cuita. Ara, ens veiem obligats a fer el mateix, denunciar públicament este nou incompliment per presionar el Govern i exigir-li que els ciutadans de les Terres de l’Ebre puguen viatjat amb Euromed fins a Tarragona i viceversa.

D’altra banda, pel què fa al servei cap al País Valencià, ens trobem amb que l’estació de l’Aldea serveix només per viatjar cap al nord (i de moment només a Barcelona). És inaudit que un tren que s’atura a l’estació central de les Terres de l’Ebre i continua el seu recorregut cap a Castelló i València, no permeta l’accés als usuaris per fer este trajecte, en cap dels dos sentits. Des del Departament se’ns diu que esta és una competència directa de Renfe i que des de la Generalitat només han negociat l’Euromed en territori català com a mesura provisional i per pal·liar d’alguna manera les continuades incidències del servei de rodalies i mitja distància.

Per últim, valorem positivament que, per fi i a partir d’este pròxim cap de setmana, s’equipare el servei del cap de setmana al dels dies entre setmana, de manera que des d’este dissabte dia 14 hi haurà 8 freqüències al dia de dilluns a diumenge que s’aturaran a l’estació de l’Aldea-Amposta-Tortosa (adjuntem taula amb els horaris). Tanmateix, seguim reclamant més informació al respecte, ja que cap estació de tren del territori disposa de fulls amb quins són els 8 euromed que s’aturen dels 16 que hi passen i el mateix passa amb les autobusos llançadera des de Tortosa i Amposta. L’ús del transport púbilc va lligat a l’oferta i també a la informació de què disposa el ciutadà.

horaris-euromed_2

Finalment, volem aportar les dades dels retards dels darrers sis mesos (adjuntem document). En total, de l’1 de juliol al 31 de desembre, la línia R16 acumula 53.602 minuts de retard, comptant els retards oficials i els camuflats dins dels nous horaris. Això vol dir 893 hores, o el que és el mateix: 37 dies de retard en sis mesos, 37 dies continuats, a temps corregut, 37 dies de 24 hores cadascun.

retards_6_mesos

 

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: