Skip to content

ÉS OBSCÈ I ESCANDALÓS EL NOU INCOMPLIMENT EN LA CONSTRUCCIÓ DE LA DOBLE VIA DEL CORREDOR DEL MEDITERRANI

enero 5, 2017

doble-via-corredor

Primer va ser el 2016. Després del 2017 i ara, el 2018. La via única entre Vandellòs i Tarragona no es desdoblarà a curt termini i cada vegada que un ministre de Fomento parla, és per anunciar que se’n retarda la construcció. I així, ja portem 15 anys des que es van iniciar les obres. Quinze anys per construir 40 km de via. És absolutament vergonyós i ja només pot respondre a una manca absoluta de voluntat política, no pas a qüestions tècniques.

 

És intolerable que l’Estat espanyol mantinga en precari este tram del Corredor del Mediterrani, de la mateixa manera que és incomprensible la condescendència amb que el Departament de Territori es resigna a acceptar este incompliment continuat dels compromisos, mentre als ciutadans se’ns va acabar la paciència ja fa temps. No entenem que se celebre este nou suposat compromís, en lloc de lamentar que se’n retarde una altra vegada l’execució. Estem farts d’haver de valorar més promeses que fets.

 

Ni els 4.000 M€ promesos pel Govern de Zapatero el 2009 per a la xarxa de rodalies, ni els 304 M€ anunciats per la llavors ministra Pastor el 2014. No només no s’ha executat el Pla de Rodalies 2008-2015 (únicament un 10 per cent dels 4.000 milions d’euros pactats), sinó que el 2015 només es va executar un 26 per cent dels pressupostos i, a més, de gener a juny d’este any passat només s’ha executat el 9 per cent del pressupost de tot el 2016. Paral·lelament, tansols estan en servei un 4,1% de les actuacions previstes al Pla d’inversions que es va pactar l’any 2013 i que identificava les mancances de la xarxa i planificava les actuacions a dur a terme per corregir-ho.

 

Així les coses, que ara el ministre De La Serna es vulga desentendre d’aquells compromisos al·legant l’inici d’una nova etapa política ens sembla simplement obscè i escandalós. Una burla als usuaris, especialment els de la R15 i R16, que mentrestant hem d’utilitzar un servei de rodalies i mitja distància impropi dels temps actuals, amb horaris injustos que fan la trampa d’incloure-hi els retards per camuflar la impuntualitat, combois inadequats i amb poques perspectives de millora sinó s’elimina el coll de botella entre Vandellòs i Tarragona.

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: