Skip to content

LA COMISSIÓ DE TERRITORI DEL PARLAMENT DEMANA LA CREACIÓ IMMEDIATA DE L’ATM A L’EBRE

enero 2, 2017
img_9108

Imatge de la concentració unitària del 10 d’octubre a Vila-seca

Valorem positivament l’aprovació, a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya, de la Proposta de Resolució (PR) que insta al Govern de la Generalitat a la creació, de manera immediata, de l’ATM de les Terres de l’Ebre. Igualment, també considerem important una segona PR demana l’increment de la inversió i la plantilla d’Adif a la província de Tarragona.

 

El passat 10 d’octubre va tindre lloc una concentració a l’estació del ferrocarril de Vila-seca en la que les diferents plataformes que treballen els temes de la mobilitat al territori -Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat (pdf.camp) i la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre i Priorat (PTD)- així com representants polítics dels diferents partits, alcaldes, diputats, senadors, i veïns van fer sentir la seua veu per demanar millores a la xarxa de rodalies i mitja distància, especialment a les línies R14, R15 i R16, que travessen el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

 

En el manifest que els participants van subscriure, es demanava una actuació decidida i urgent de les diferents administracions implicades i de les entitats del territori per aconseguir millorar el servei ferroviari. Entre aquelles reivindicacions hi havia la crear de la ATM dels Terres de l’Ebre. L’endemà mateix, 11 d’octubre i a instàncies del grup Catalunya Sí que es Pot, es va presentar la PR que finalment, amb el suport de Junts pel Sí, es va aprovar el 14 desembre a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya. Cal destacar l’ampli consens aconseguit entre els diferents grups parlamentaris, ja que a excepció del punt 1 (que va ser aprovat amb l’abstenció del PP) els punts 2 i 3 van ser aprovats per unanimitat. Igualment important ens sembla que qualsevol decisió o revisió en matèria de mobilitat haja de comptar amb la participació activa dels agents socials.

img_9210

El que ara demanem des de Trens Dignes, és que esta resolució no siga una mera declaració d’intencions i que estos acords es materialitzen el més ràpidament possible, per al benefici dels usuaris del transport públic i de tots els ciutadans. Este és el text de la PR aprovada:

  1. Instar al govern de la Generalitat de Catalunya a la creació de manera immediata de l’ATM de les Terres de l’Ebre i si s’escau del Priorat, o de qualsevol altre organisme o ens que tingui les mateixes atribucions i competències en aquest àmbit territorial, mentre no s’implanti, al territori, el model de desplegament de la T-Mobilitat, per tal que les decisions preses en matèria de mobilitat siguin vinculants i consensuades amb el territori, en les mateixes condicions que tenen la resta de territoris del país que han desplegat l’ATM.

 

  1. Iniciar durant els propers tres mesos la revisió del pla director de mobilitat de les Terres de l’Ebre amb la participació activa del conjunt d’administracions locals i agents econòmics i socials d’aquest territori.

 

  1. Implementar les mesures necessàries per a la millora tarifaria dels serveis de transport a les Terres de l’Ebre fins a assolir la integració tarifària del conjunt de serveis.

 

Igualment, es va aprovar la PR sobre l’increment de la inversió i la plantilla d’Adif a la província de Tarragona per la qual el Parlament insta a que el Govern faça les gestions oportunes amb el Govern de l’Estat per a:

 

  1. Donar suport a les reivindicacions de més inversió, més recursos humans i més seguretat a la circumscripció de Tarragona efectuades pel Comitè d’Empresa d’Adif.

 

  1. Traslladar aquest acord a la direcció de l’empresa pública Adif, al Ministerio de Fomento i a tots els parlamentaris de la demarcació que obtinguin representació al Congrés dels Diputats i al Senat.

 

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: