Skip to content

COMUNICAT 83. Acció de protesta el dissabte 4 de març a Móra la Nova

diciembre 30, 2016

img_2953

La Plataforma ha anunciat que prepara una acció de protesta a Móra la Nova per al proper dissabte 4 de març de 2017. L’acte, anunciat en el decurs de la conferència que va tindre lloc anit al Casal Sant Jordi de Flix (la primera d’una campanya de xarrades informatives sobre l’R15) es farà a l’estació de tren de la localitat i el seus voltants i tindrà per objectiu protestar per la situació actual d’esta línia i per les diverses mancances i greuges que arrossega, tant a nivell de servei (horaris amb la trampa dels retards inclosos –fins a 150 minuts al dia-, combois, freqüències, ATM, desinformació, etc) com a nivell d’infraestructures (estat de la via i les catenàries, situació de les estacions, etc). Els detalls de l’acte pròpiament dit, s’acabaran de perfilar juntamet amb els usuaris que facen aportacions i que col·laboraran en l’organització a partir d’ara. I és que, un cop feta la conferència d’ahir a Flix i creat un petit nucli de treball d’usuaris en esta població, les següents xarrades informatives seran a Móra la Nova el dimarts 3 de gener (19.30h, sala d’actes de l’ajuntament) i a Falset el dijous 4 de gener (a les 19h, tambe a la sala d’actes de l’ajuntament). A totes dues, la Plataforma Trens Dignes Ebre-Priorat espera poder crear també grups de treball estables que contribuïsquen a una xarxa d’usuaris de l’R15 interessats en col·laborar amb este moviment social.

 

Durant la conferència d’ahir a Flix, a la qual hi van assistir una trentena de persones, es van posar de manifest els avenços assolits en la línia R15 al llarg dels gairebé 4 anys d’història de la plataforma:

 

  • Manteniment de dos serveis diaris que conecten la Ribera d’Ebre amb l’Aragó i que renfe volia eliminar el 2013 (comunicat 6).
  • Rebaixa de tarifes (en vigor des de l’1 de gener de 2016).
  • Allargament d’un servei ja existent perquè inicie i finalitze el seu recorregut a Riba-roja i no a Móra la Nova (el de les 11.35h direcció BCN i el de les 6.10h direcció Riba-roja).
  • Inversió de 13M€ per a eliminar les LTV.

img_2949

img_2947

Igualment, es va fer un repàs a les millores que encara queden pendents, lleugerament resumides anteriorment quan s’ha parlat dels motius pels quals s’organitza la protesta, això és:

 

  • Creació d’una nova freqüència matinal en direcció Barcelona (ara hi ha un buit de quatre hores entre les 8.12h i les 12.11h, des de Móra la Nova).
  • Eliminació dels nous horaris que oficialitzen els retards.
  • Creació de l’ATM de les Terres de l’Ebre perquè, entre d’altres, coordine entre elles les cinc operadores d’autobusos que oferixen servei a l’Ebre, quatre d’elles a la Ribera i el Priorat, i també les coordine amb el servei de tren.
  • Reobertura de l’estació de Móra la Nova, com a central de les Terres de l’Ebre nord.
  • Renovació progressiva de la flota de combois.

 

Finalment, la plataforma també ha recordat que l’R15 i l’R16 són les dos línies més impuntuals de Catalunya quan haurien de ser les més eficients i segures ja que són les dos úniques del país que formen part del PENTA, el pla d’emergències nuclears de Vandellòs i Ascó.

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: