Skip to content

COMUNICAT 80. Esmorzar de benvinguda a l’Euromed

noviembre 8, 2016

euromed

El 6 de juny de 1997 es posava en funcionament per primera vegada el tren Euromed, que uneix Alacant i Barcelona pel Corredor del Mediterrani. Durant tot este temps, ha passat de llarg de les Terres de l’Ebre. Este dissabte dia 12, després de gairebé 20 anys, per fi farà aturada a l’estació central de l’Ebre sud, l’Aldea. Des de la Plataforma Trens Dignes considerem que esta fita suposarà un abans i un després per al territori i per celebrar-ho convoquem un acte festiu. Amb el títol ‘Esmorzar de benvinguda a l’Euromed’, animem la ciutadania i els representants polítics, sindicals i empresarials a celebrar esta victòria, que és de tothom qui se la vulga sentir seua i que haja treballat per a fer-la realitat. Volem agrair a totes les persones que, des de diferents àmbits socioeconòmics, durant estos 20 anys han cregut en l’aturada de l’Euromed i, en major o menor mesura, han aportat el seu granet d’arena a la lluita. Igualment, constatem que ha hagut de ser la ciutadania qui, fent ús de la seua capacitat de treball i mobilització, ha aconseguit que es prengués la decisió definitiva.

 

L’acte tindrà lloc a l’estació de l’Aldea este mateix dissabte dia 12 de novembre, a les 10h. i servirà per rebre el primer Euromed que haurà sortit de Barcelona a les 9h i que té prevista la seua aturada a l’estació de l’Ebre a les 10.36h.

 

Considerem, a més, que este fet dota l’estació de l’Aldea de contingut, la converteix efectivament en l’estació central de les Terres de l’Ebre, obri noves espectatives de mercat (tant de passatgers com de mercaderies) i li permet començar a caminar cap a la tan demanada intermodalitat ja que, per fi, el busos llançadera que uniran Tortosa i Amposta amb esta estació estaran coordinats amb els horaris d’aturada de l’Euromed. Pensem que este és el camí a seguir i que obri la porta a aconseguir més coordinació entre el transport col·lectiu per carretera, que ha de fer el servei de capil·laritat a les Terres de l’Ebre, amb el transport per ferrocarril, que n’ha d’oferir el servei troncal. A més, des del territori, històricament s’ha exportat molt capital humà i ara podrem no només seguir exportant amb més qualitat de servei per als usuaris, sinó també començar a importar, que vinguen empresaris i turisme en unes bones condicions de transport públic, així com també els mateixos ciutadans ebrencs. Es tracta, per tant, d’una notícia també molt important en termes de desenvolupament del territori i que dibuixa unes grans possibilitats de comunicació, no només amb Barcelona i Catalunya, sinó també amb València i Madrid. Cal recordar que, fins ara, el primer tren no regional que s’aturava a l’Aldea era el talgo de les 11.58h. És a dir, s’hi aturava perquè era l’hora a la què passava per l’Ebre, no perquè fos l’hora a la què millor ens anava a nosaltres com a ciutadans. Ara, els horaris de l’Euromed sí permeten arribar a la capital catalana i valenciana en horari i velocitat competitius.

 

Per últim, insistir en el fet de que, per a la Plataforma, esta haurà de ser una decisió permanent i no només temporal, com s’ha volgut plantejar des d’alguns sectors, i lluitarem en este sentit. Ara, L’Euromed s’aturarà a l’Ebre per pal·liar el mal servei de rodalies i regionals que estem patint (per això els bitllets seran a preus de regional, perquè l’Euromed compensarà les continuades incidències) però una vegada la doble via Vandellòs – Vila-seca entre en funcionament i els regionals oferisquen un servei digne, caldrà que l’Euromed seguisca aturant-se a les Terres de l’Ebre, llavors sí als preus habituals d’esta mena de trens, però oferint el mateix servei.

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: