Skip to content

COMUNICAT 78. Rebutgem que els trens de l’R16 s’aturen a Viladecans

noviembre 3, 2016

viladecans-the-style-outlets

La decisió del Departament de Territori i Sostenibilitat, feta pública ahir pel conseller Rull en un acte a Valls, de fer que, en cap de setmana, tots els trens de l’R16 s’aturen a Viladecans per poder anar a fer compres al nou centre comercial Outlet, ens sembla una decisió injusta, desafortunada i un despropòsit, és com donar una patada al vesper. Ens preguntem a qui beneficia realment este nou canvi d’horaris i la resposta no és als ciutadans de les Terres de l’Ebre. Ens hi oposem frontalment i al respecte, doncs, volem fer-hi diverses consideracions:

 

  1. Amb esta mesura, un transport públic es posa al servei d’un negoci privat (en este cas Viladecans The Style Outlets). Els trens que haurien de donar servei a les Terres de l’Ebre, s’utilitzen més per la mobilitat dels mateixos veïns de Barcelona i la seua àrea d’influència (que ja disposen de les seues línies pròpies) que ara tindran més freqüències a expenses d’un empitjorament en el temps de recorregut dels combois de l’R16. Als usuaris de les Terres de l’Ebre no se’ns pot demanar més paciència ni més solidaritat.
  • No és una necessitat real per al territori i demostra una falta de sensibilitat i planificació. Sota la premisa de quines previsions o estudis de mercat es faran estes noves aturades dels combois de l’R16? Quants ciutadans de l’Ebre hem demanat una parada dels seus trens a Viladecans? Al llarg dels quasi quatre anys de vida d’esta plataforma, d’entre tot el llistat de demandes i propostes per millorar la mobilitat de les Terres de l’Ebre, en cap no hi apareixia esta mesura que ara es trau de la màniga el conseller Rull. Es tracta d’una decisió unilateral i discrecional del Departament, que, molt probablement, no s’hauria pogut prendre en el marc de la reclamada Autoritat Mobilitat Territorial (ATM), ja que els sectors socials, econòmics i polítics no l’haurien triada ni consensuada com una prioritat

 

  • S’allargarà, almenys, uns cinc minuts el temps del trajecte en caps de setmana, just els dies de major afluència d’usuaris, ja que és quan els estudiants (principal col·lectiu ciutadà afectat per la mesura) es desplacen majoritàriament a Barcelona. Els nostres trens no poden suportar més temps de recorregut ni estirar més els horaris, no estem per regalar ni perdre més temps del què ja ens roben diàriament, que no ens dura prou ara el viatge?

 

  • Es tracta d’una mesura que ni hem demanat, ni ens cal i que, a més, empitjora la situació d’una línia ja prou problemàtica de per sí i que no està en disposició d’assumir nous greuges. Per què, podent fer les coses amb criteri, consens i ben fetes, com s’ha demostrat quan ha calgut, el Departament pren esta mena de decisions que tensionen encara més les relacions amb el territori afectat i empitjoren la qualitat de la nostra mobilitat?

 

  • Ens sentim maltractats i menyspreuats perquè, a la vegada que el Departament trau pit demanant a Madrid el traspàs íntegre de competències, resulta que les competències que sí són seues són usades de manera injusta i inadequada. Este fet demostra, a més, que si hi ha voluntat política, es poden prendre decisions ràpides, com ara canviar els horaris i afegir parades. Així doncs, per què encara no s’han eliminat els horaris tramposos que es van posar en funcionament el 5 d’agost i que inclouen els retards a l’horari, oficialitzant-los? Este és el canvi d’horaris que reclamem, no el que proposen ara sense consens del territori. Demanem una mesura indispensable i ens en oferixen una altra d’innecessària.

 

  • Per últim, lamentar novament la desinformació i manca de transparència demostrades per la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, ja que ens hem assabentat d’esta decisió per la premsa. On és la fuita? és la Generalitat que no informa els delegats corresponents a les Terres de l’Ebre o són els representants polítics d’aquí que no ens ho transmeten als ciutadans? Qualsevol dels dos casos ens sembla igual de greu.
Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: