Skip to content

COMUNICAT 76. Preocupació per la dubtosa aturada de l’Euromed a l’Ebre

octubre 24, 2016

euromed

Ens trobem tansols a una setmana de la data que la conselleria de Territori i Sostenibilitat va fixar com a primer dia perquè l’Euromed s’aturés a l’estació central de les Terres de l’Ebre sud, L’Aldea, l’1 de novembre, i el més calent està a l’aigüera. Des de la Plataforma Trens Dignes, ja fa setmanes que mantenim converses privades i públiques amb representants polítics del Govern a les Terres de l’Ebre i del mateix Departament per tal de tindre’n més informació al respecte, però la resposta sempre ha sigut de desconeixement o de retardar la contestació per més endavant. Cal recordar que l’anunci de l’aturada de l’Euromed a l’Aldea, en concret 8 recorreguts al dia (4 cap al nord i 4 en direcció al sud) el va fer el mateix conseller Rull el 15 de juliol (adjuntem en pdf el comunicat de la conselleria on s’explicava la notícia). Des de llavors, hem intentat seure a una taula i consensuar els horaris d’estes aturades, perquè es produïssen en franges adequades per a l’usuari, però no només no hem trobat receptiva l’altra part sinó que, a més, ahir mateix es va produir un fet que ens ha preocupat i que volem fer públic.

L’usuari Xavier Lluís (@Xavier_Lluis) molt actiu a les xarxes i coneixedor de la realitat ferroviària a l’Ebre, va fer una consulta oficial a Renfe per escrit, preocupat perquè al web de l’operadora no hi constaven encara els horaris ni es podia fer una compra de bitllet per a l’Euromed a l’Aldea a través d’internet. Us transcrivim la pregunta de Lluís i la resposta donada per Renfe:

Consulta: “Benvolguts, a partir de l’1 de novembre s’han de posar en marxar els serveis d’Euromed amb parada a l’Aldea-Amposta amb origen/destinació Barcelona/València o Alacant. Les fonts informaven de 4 serveis diaris (recordem que un servei implica 2 trajectes, el d’anada i el de tornada). A dia d’avui al web de Renfe encara no apareix res i el personal de les estacions no en sap res. Podeu informar-me de l’estat i quan se sabran els horaris? Gràcies”

Resposta: “Estimado cliente, en respuesta a su solicitud de información recibida el día 24/10/2016, le comunicamos que: debido a las obras en la infraestructura de esa línea, hay un bloqueo en los trenes de ese recorrido y modificacióm de horarios y recorridos en los trenes en esos trayectos. En la medida que el servicio quede restablecido, se irán ofreciendo paulatinamente para su adquisición o consulta a través de esta página o dels resto de canales de venta. Desconocemos el momento en que se pondrán a la venta por lo que, para verificar la disponibilidad en el trayecto de su interés, debe consultar periódicamente en nuestra página web. Para cualquier consulta sobra la compra on line puede ponerse en contacto a través del buzón de Atención al Cliente seleccionando el departamento ‘venta de billetes por internet’ o en el teléfono 902 10 94 20. Para cualquier duda puede dirigirse al teléfono de información general: 902 320 320. Atentamente”.

(al compte de twitter de l’usuari esmentat, podreu trobar la piulada amb esta informació i les dos fotografies de pantalla fetes als textos que us acabem de transcriure)

Així les coses, mostrem la nostra preocupació per la possibilitat, cada cop més plausible de que, finalment, l’Euromed acabe no aturant-se a l’estació de l’Aldea, tal com havia promès des de la Generalitat de Catalunya. Si es confirma este fet, considerem que seria una falta de respecte absoluta per part del Departament de Territori i de Renfe cap als ciutadans de les Terres de l’Ebre. Sempre hem dit que preferim valorar més fets i menys promeses i esta promesa feta al juliol, ara sembla que no es complirà. Recordem que la plataforma assistirà demà dimecres al Palau de la Generalitat a l’acte conjunt per reclamar el traspàs total de competències. Per aprofitar el viatge i davant la situació ferroviària a l’Ebre que requerix actuacions immediates, havíem sol·licitat una reunió amb el conseller Rull o amb el Secretari General d’Infraestructures, Ricard Font, però tots dos han al·legat motius d’agenda per dir que no serà possible. Mantenim la nostra voluntat d’assistir, però serà una presència crítica, perquè si bé és veritat que Adif està incomplint la seua part del tracte, no és menys cert que, si es confirma la no aturada de l’Euromed a l’Aldea, la Generalitat estaria actuant de manera similar amb les Terres de l’Ebre.

(A més, s’està centrant la protesta en la desídia de Madrid -que existix, lamentem i condemnem- quan des del Govern del nostre país també es podria posar l’accent en mirar d’actuar en allò que sí és competència seua, com la creació de l’ATM de l’Ebre, el repartiment equitatiu de les unitats 449 o l’arribada de tots els trens regionals de l’R15 fins a Riba-roja, fent que siga final de trajecte, i no només fins a Móra la Nova, com passa ara).

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: