Skip to content

COMUNICAT 68. Exigim l’anul·lació dels nous horaris

agosto 11, 2016

Una setmana després de la implantació dels nous horaris tramposos pactats entre Renfe i la Generalitat, s’ha posat de manifest, com sempre hem denunciat la plataforma, que la mesura no ha servit per eliminar els retards i sí, en canvi, ha aconseguit disminuir el número de devolucions. Així, en els primers sis dies sencers de funcionament dels nous horaris (del 05/08 al 10/08) s’han acumulat fins a 811 minuts de retard, la qual cosa suposa 135 minuts al dia de mitjana, fet que suposa poc més de l’11% en devolucions, quan fins ara el retorn de l’import del bitllet era tres o quatre vegades superior (vegeu taula)

taula_comparativa_retards

 

Gràcies a Renfe, Adif i el Departament de Territori, les matemàtiques ja no són una ciència exacta i, malgrat el què diguen els seus números, la puntualitat no ha millorat sinó que ara els usuaris de la R16 patim dos tipus de retards: els que estan amagats dins l’horari nou i els que continuen existint malgrat esta mesura. No acceptarem, per tant, que es diga que s’ha millorat el servei encara que l’estadística els hi surta maquillada. És fals que s’haja passat del 15% de puntualitat al 65% (com diu el Departament de Territori) i són dades fruit de la manipulació dels números. És com si en un examen l’alumne tragués sempre un 3 ó un 4 sobre 10 i per evitar que suspengués de nou, en lloc d’exigir-li que estudiés més, es rebaixés el llindar de l’aprovat (que era de 5) fins a la nota que ell està traient en realitat. En lloc de mantindre i augmentar el nivell d’exigència, es rebaixen els objectius. No volem entrar al joc d’esta trampa lingüística.

 

La realitat és que el temps de trajecte continua sent el mateix o superior que abans, l´únic que han fet és oficialitzar la problemàtica i cronificar la incidència fent que, sobre el paper, la majoria dels trens surten abans de l’estació d’origen i arriben més tard a la seua destinació (fins a 16 dels 19 trajectes diaris entre Tortosa i Barcelona i viceversa s’han vist afectats pels nous horaris per esta fòrmula).

Comparativa Horaris R16

Ara, Territori i Sostenibilitat diu que és “inadmissible” que no s’estiguen complint els horaris (els nous) i amenaça en no acceptar esta mesura per a la resta de línies de Catalunya. Al respecte, i en primer lloc, lamentem que un cop més les Terres de l’Ebre hagen sigut les més castigades, havent-se convertit en conillet d´índies d’una mesura que s’ha demostrat completament insuficient i negativa per als usuaris.

 

Dit això, i en segon lloc, no dixa de ser paradoxal que els mateixos que han acceptat la injusta decisió ara se’n queixen. Són còmplices d’esta situació i ara sembla que comencen a adonar-se de que no era cap solució sinó agreujar el problema, tal com la plataforma vam advertir i per la qual cosa se’ns va titllar de demagogs i s’ha intentat desprestigiar-nos, en una altra desafortunada estratègia del Govern. Exigim que el Departament revertisque esta situació, que s’anul·le la mesura i es torne als horaris anteriors amb els quals, almenys i malgrat els retards, teníem dret a devolució.

 

Finalment, i pel que fa al fet que la Generalitat justifica l’acceptació dels nous horaris a canvi de l’execució d’obres pendents, simplement repetirem el que vam expressar en el nostre comunicat anterior: si s’han de fer actuacions de millora a la R16 que es facen com a una inversió que el territori necessita, no a canvi d’haver d’acceptar una modificació dels horaris, perquè llavors es convertix en una compensació i si m’has de compensar és perquè implícitament reconeixes que m’estàs maltractant. Les millores seran sempre benvingudes, però no com a moneda de canvi per acceptar retrocessos en paral·lel ni per a fer callar la crítica sempre que esta s’hage de fer.

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: