Skip to content

COMUNICAT 65. La trampa dels nous horaris a la R16 i la creació d’un nou tren a última hora de la tarda

julio 20, 2016

Davant els dos anuncis fets este dilluns dia 18 matí pel Director General d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font (canvi d’horaris a la R16 a partir del 5 d’agost i nou servei entre Tortosa i Barcelona a partir del 4 de setembre), la Plataforma Trens Dignes Ebre-Priorat volem manifestar:

P1060280

  • Indignació amb ADIF i la Generalitat

Estem indignats amb ADIF i Renfe per tindre la poca-vergonya de voler maquillar la seua ineptitud i manca d’inversió amb la inclusió dels retards dins als horaris i estem indignats amb la Generalitat perquè ha acabat claudicant a la inclusió d’estos retards, en un símptoma de debilitat que, a més, legitima la decisió d’Adif. Afegir oficialment la lentitud dels combois a uns nous horaris és maquillar la realitat i fer trampa. El que s’ha de fer és invertir perquè els retards desapareguen.

 

  • La Generalitat és còmplice

Sabem que la Generalitat no té marge de maniobra en matèria d’infraestructures, però des del moment en que fa seues les exigències d’Adif ja no podem parlar de que siga una decisió unilateral de Madrid. El Govern, al nostre entendre, hauria hagut de lluitar fins al final per frenar esta maniobra. Si ho intentes tot i si no te’n surts, llavors anuncia que has fet el que has pogut i no ho has aconseguit. Seria més honest i en tot cas llavors que siguen els impulsors de la mesura els que assumisquen la responsabilitat de la decisió. Acceptant-la, per molt que la Generalitat diga que ha aconseguit maquillar-la i millorar les primeres intencions d’Adif, el que està fent és ser còmplice de la decisió, fer concessions, perquè a més intenten explicar-la com si fos l’única opció possible, la justifiquen -quan no els hi pertocaria- i es desdiuen de la seua intenció primera, que va ser oposar-s’hi.

 

  • Es tracta d’una maniobra per evitar devolucions

Actualment són partir de 15 minuts i Renfe només està obligat a tornar els diners quan se supera el quart d’hora de retard i sempre que este siga per causes pròpies de la concessionària del servei. Amb esta injusta mesura, una gran part de les devolucions ja no arribaran a este minutatge i l’usuari no només seguirà arribant tard sinó que a més ja no li retornaran el bitllet.

P1060289

  • És fer trampa

Actualment els trens de les Terres de l’Ebre tenen una fiabilitat del 28 per cent, per tant el 72 per cent dels combois fan tard. Ara, amb la inclusió dels retards a l’horari, potser l’estadística dirà que s’ha millorat la puntualitat, però els usuaris seguirem passant dins del tren el mateix temps, segrestats per un servei agònic.

 

  • És un risc

Una vegada acceptes una mesura com esta ningú no et garantiza que es puga tornar enrere o que es vaja a millor, la credibilitat de la paraula donada per part d’Adif i Renfe és molt dubtosa per no dir nul·la i no sabem si esta decisió serà reversible. Ens preguntem si quan els trens recuperen normalitat (enclavament de Montroig arreglat, etc) es tornaran a canviar els horaris perquè el temps de recorregut siga menor i es torne als estandards admissibles.

 

  • La denúncia?

El Departament de Territori i Sostenibilitat va dir fa unes setmanes que denunciaria Renfe i Adif per les molèsties ocasionades als usuaris. Ho han fet ja? o esta mesura d’incloure retards als horaris l’hem d’entendre com una part de la negociació on les Terres de l’Ebre hem sigut moneda de canvi? L’aturada de l’Euromed a l’estació de l’Aldea forma part també d’este intercanvi de cromos?

foto nous 447

  • Una nova petita victòria

Considerem una molt bona notícia la creació d’un nou servei Tortosa-Barcelona a última hora de la tarda. A partir del 4 de setembre, hi haurà un nou servei que sortirà de la capital del Baix Ebre a les 20.58h. Es tracta d’una de les reivindiacions fundacionals de la plataforma, en matèria de freqüències, que permetrà els usuaris del territori torna a casa en transport públic després de treballar o d’assistir a classe.

Agraïm la voluntat de millora i és un gran avenç que, però, queda camuflat per esta claudicació en l’acceptació dels nous horaris que ara van a pitjor. Valorar les millores no implica haver de callar el malestar pel retrocés en altres aspectes i és una llàstima perquè darrerament sembla que els representants polítics juguen a donar-ne una de cal i una d’arena per mirar de mitigar la notícia menys positiva darrere d’una bona decisió.

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: