Skip to content

COMUNICAT 57. Concentració de protesta el 19 de juny a l’Aldea

junio 10, 2016

PTD_1

La Plataforma Trens Dignes (PTD) convoca la ciutadania i les institucions a una mobilització el proper diumenge 19 de juny. La concentració serà a les 11.15h a l’estació de l’Aldea, com a estació central del sud de les Terres de l’Ebre. Convoquem este acte com a mostra de rebuig a la continuada manca d’inversió i de manteniment d’Adif, que han deixat les línies de les Terres de l’Ebre en una situació límit. Fruit d’esta desídia, s’han produït els darrers incidents lamentables que han fet que durant tota esta setmana els trens de la R16 (i també la R15, però en menor mesura) porten un retard d’entre 60 i 200 minuts, derivats d’una incidència tècnica a l’estació de Mont-Roig del Camp.

Així mateix, la PTD ens hem reunit este matí (10 de juny) amb el conseller de Territori, Josep Rull, aprofitant la seua visita a Tortosa, i li hem manifestat la necessitat de que la Generalitat actue amb contundència davant el govern de Madrid perquè, tot i que l’avaria tècnica esta vegada és responsabilitat única d’Adif i de la manca d’un manteniment adequat, no és menys cert que la Generalitat ha de prendre cartes en l’assumpte i defensar les Terres de l’Ebre amb la mateixa fermesa que ho fa amb altres indrets de Catalunya. El que està passant és una falta de respecte als ciutadans ebrencs i demanem que cada institució assumisca la seua part de responsabilitat perquè mentre els diferents governs es passen la pilota, qui en surt perjudicat és l’usuari.

 

Al respecte, el mateix conseller ha manifestat la seua preocupació perquè diverses fonts apunten que Adif no té intenció de reparar adequadament l’avaria, ja que, segons ells, es tracta d’una estació en desús que amb l’entrada en funcionament de la variant del Corredor del Mediterrani passarà a ser completament secundària o innecessària. Així doncs, a dia d’avui per a Adif (dit pel mateix conseller i confirmat per fonts de la PTD) no és rendible fer una important inversió en reparació quan l’enclavament de Montroig quedarà fora del Corredor. Si es confirma este extrem, la situació ferroviària al sud de les Terres de l’Ebre empitjorarà de manera exponencial i les incidències derivades d’esta última avaria es convertirien en cròniques i sense data de solució. Ens sentim segrestats i desconnectats. Les línies R15 i R16 són un malalt agònic que necessita urgentment una transfusió i en canvi no fan més que desagnar-lo.

 

Finalment, la PTD estem estudiant la possibilitat d’emprendre accions legals pels fet ocorreguts. Ens trobem en converses amb advocats per valorar-ne la viabilitat. Igualment, el Síndic de Greuges ha manifestat la seua intenció de presentar una queixa formal i obrir noves diligències per la mateixa causa. Durant esta setmana –i també el mateix dia 19- la PTD recollirem firmes d’usuaris afectats perquè puguen presentar-se com a part implicada i donar, així, cos a la queixa del Síndic.

Anuncios

From → Uncategorized

One Comment
  1. joan antoni permalink

    recordeu que la amplada internacional UIC 1435mm es vital per el ramal de Tortosa.nomes aixi es garenteix el seu futur.serveis del tipus AVANT(trens serie 121).feu pressio es molt important.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: