Skip to content

COMUNICAT 49: QUE S’INCLOGUEN LES NOSTRES DEMANDES AL NOU CONTRACTE ENTRE RENFE I LA GENERALITAT

febrero 2, 2016

L’objectiu és que les reivindicacions del territori es contemplen en el nou redactat que s’ha de revisar després que el contracte-programa haja caducat el 2015

mapa_tv

La Plataforma Trens Dignes Ebre-Priorat (PTD) sol·licita poder incidir en la revisió del redactat del contracte-programa entre la Generalitat i Renfe, que és un dels documents marc en la gestió dels serveis ferroviaris a Catalunya. Es dóna la circumstància que este contracte va expirar el 2015 i la PTD demanem que les nostres principals demandes s’incloguen ara en el nou redactat, que s’hauria de revisar en breu. Esta ha sigut una de les principals conclusions de la tercera reunió de la Taula de Partits que ha tingut lloc avui mateix a la seu de l’IDECE.

 

Vista la unanimitat en la reivindicacions presentades, totes les parts veuen este contracte com una bona eina per plasmar per escrit les necessitats, ja que és un dels espais d’incidència directa més efectius. Així, la PTD ho plantejarà personalment al conseller Rull en una reunió que s’ha de celebrar properament (us en informarem puntualment) i els partits polítics faran ús de la seua dinàmica parlamentària per incidir al màxim en la negociació, a través de comissions, esmenes o preguntes parlamentàries.

Les principals demandes que caldria incloure són:

  • Millora de les freqüències entre les Terres de l’Ebre i Tarragona i Barcelona (franja matinal a la R15 i última de la tarda a la R16).
  • Planificació i disseny de nous serveis, en previsió de l’entrada en funcionament de la variant de Vandellòs durant este 2016. Elaboració d’hipòtesis d’horaris.
  • Renovació progressiva del material mòbil que opera al territori. Calen més unitats 449 i l’arribada dels promesos 447 remodelats.
  • Inclusió de les Terres de l’Ebre a la xarxa de Rodalies del Camp de Tarragona (RT2).
  • Aturada de l’Euromed (o algun tren d’alta velocitat) a l’estació de l’Aldea, com a central de les Terres de l’Ebre sud en les franges més adequades.
  • Recuperació de personal a les estacions de Móra la Nova i Ulldecona a través de convenis on s’hi impliquen diverses institucions (Adif, Renfe, Generalitat, consells comarcals, ajuntaments) per fer possible la viabilitat de la reabertura, l’oferta de serveis mínims a l’usuari i per evitar el progressiu desmantellament.
  • Búsqueda de fòrmules que milloren la convivència entre el transport de mercaderies i el desplaçament d’usuaris a la R15. És intenció de la PTD fer un treball institucional específic amb la realitat d’esta línia de ferrocarril.

 

Igualment, altres acords de la Taula de Partits han estat:

  • Sol·licitar la intervenció de la PTD al Parlament de Catalunya, a través de la Comissió de Territori i Sostenibilitat. La idea seria fer-ho al mes de juny, tot just un any després de la nostra primera intervenció al Parlament, per repassar l’estat actual de la situació i aprofitant també que la diputada tortosina Meritxell Roigé ha estat recentment nomeada com a presidenta d’esta comissió.
  • Celebrar la segona Taula Tècnica durant este mes de febrer. Es tracta d’una reunió amb experts tècnics del Govern que té per objectiu avançar en la viabilitat de les demandes i en l’assoliment d’aquelles reivindicacions més fàcilment aplicables, més enllà de les voluntats polítiques.

 

Pensem que són demandes realistes, de sentit comú i de relativa fàcil aplicació. Estem en el moment adequat per incidir en les decisions que poden marcar el futur de la mobilitat al territori i com a moviment social pensem que és important ser presents en la planificació que durant els propers mesos es portarà a terme, no només la PTD sinó també els agents polítics i socio-econòmics que han mostrat sensibilitat i acords en el tema.

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: