Skip to content

COMUNICAT 48. Primer contacte positiu amb el nou conseller, Josep Rull

enero 23, 2016

Conseller_PTD_2

El nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha rebut finalment membres de la Plataforma Trens Dignes (PTD) a la Delegació de Govern de les Terres de l’Ebre. La trobada d’avui ha sigut informal (prèvia a la reunió que Rull tenia amb la PDE), com a mostra de bona voluntat per ambós parts i com a prèvia d’una propera reunió de treball que, amb més temps i calma, ha de permetre posar damut la taula i abordar conjuntament les problemàtiques de mobilitat, en especial les ferroviàries, que hi ha a les Terres de l’Ebre.

Després d’haver-se denegat en primera instància, finalment la trobada ha pogut ser possible gràcies a la mediació del Delegat de Govern, Xavier Pallarès i el seu equip. Així, durant uns 10 minuts, portaveus del moviment social i el mateix conseller (acompanyat de Pallarès i de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel) han conversat a peu dret amb la plataforma i s’han emplaçat a l’esmentada pròxima reunió, possiblement durant el mes de febrer.

Val a dir que un dels motius que s’al·legava perquè el conseller no podia rebre’ns era l’apretada agenda del dia i el fet que s’havia dit que ‘no’ a altres col·lectius que també havien demanat trobar-s’hi. Al respecte, volem dir que la nostra queixa ve pel fet de no haver tingut ni tansols la possibilitat de sol·licitar la trobada perquè no se’ns havia ni informat de la visita de Rull com a d’altres moviments, fet que vam saber a través de la premsa. Va ser llavors quan vam començar a gestionar la possibilitat de que ens rebés, amb tansols un dia de marge. Dit això, agraïm la disponibilitat del conseller, que personalment, en saber que ho havíem demanat, ha volgut fer-nos un forat a la seua agenda i ha mostrat predisposició al diàleg.

Conseller_PTD_1

La plataforma li ha trasnmés al conseller la seua voluntat de diàleg i d’arribar a acords. En este sentit, en un to combatiu i d’humor, han dit que “de la mateixa manera que el conseller va dir que seria un corcó per a Renfe, la plataforma serà una quera per al conseller”. Igualment, els portaveus de la PTD han explicat que amb la mateixa força que valoraran positivament els avenços aconseguits i per assolir, criticaran les mancances i greuges encara pendents. “Volem combatre junts les insuficiències de Renfe i Adif i debatre les discrepàncies en aquelles matèries competència de la Generalitat de Catalunya”, han explicat en acabar la trobada.

En un ambient distés, s’han sentat les bases del temes a tractar en esta futura reunió de treball, que se centrarà en matèria de freqüències i combois -un cop assolida la tan demanada rebaixa de tarifes a través d’un factor corrector- i també en aspectes com la implantació del Sistema d’Integració Tarifària o la intermodalitat.

Finalment, des de la PTD volem felicitar la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) per la seua tasca en defensa del riu i el medi ambient i que el dia 7 de febrer serem a Amposta donant suport a la causa. Ens alegrem que, 15 anys després, per fi el Govern de la Generalitat estiga del costat de la PDE i es combata conjuntament contra el Pla Hidrològic proposat per l’Estat espanyol. De fet, a la Delegació han coincidit amistosament els activistes d’ambdós plataformes, vestits de blau i roig, en una important jornada reivindicativa, i és que d’alguna manera totes les lluites acaben sent la mateixa: la de la dignitat del territori.

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: