Skip to content

COMUNICAT 47. SATISFACCIÓ PER LA REBAIXA DE TARIFES

diciembre 16, 2015
preu bitllet

A partir de l’1 de gener, lo preu de la foto ja no serà de 30,70€ anar i tornar sinó de 27€. Els decomptes oscil·aran entre 3 i 3,70€ en funció de la població, amb l’excepció d’Ulldecona i Riba-roja, que serà de gairebé 7€, ja que eren els més damnificats.

 

Des de la Plataforma Trens Dignes rebem amb molta satisfacció l’anunci del Departament de Territori i Sostenibilitat de rebaixar les tarifes de les línies ferroviàries R15 i R16 a les Terres de l’Ebre-Priorat a partir de l’1 de gener. Es tracta d’una reivindicació històrica, pal de paller de la nostra lluita, i que fa justícia al greuge comparatiu existent fins ara.

 

  1. El descompte global al territori a partir de l’1 de gener és del 12% en el preu senzill i en el Bono Exprés, que s’aplicarà a 11 estacions i abaixadors: l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Camarles, l’Aldea, Tortosa i Camp-redó (a l’R16) i Capçanes, Els Guiamets, Móra la Nova, Ascó i Flix a l’R15. Així, la rebaixa per servei (anar i tornar) oscil·la entre els 3€ i els 3,70€, depenent de la població.

 

  1. El 20% esmentat a la nota de premsa del Departament fa referència només a les poblacions d’Ulldecona i Riba-roja d’Ebre (finals de trajecte català de les esmentades línies) que seran les més beneficiades dels descompte, fet llògic si atenem a que es tracta de les fins ara més perjudicades. (Exemple: anar i tornar de Barcelona a Ulldecona o Riba-roja, al gener costarà 27,30€, quan fins ara valia 34,20€. Així, s’aplica un factor corrector que pal·lia els efectes de l’eliminació a Catalunya dels descomptes d’anar i tornar, que feien que fos més barat un bitllet a Vinaròs o Faió que a Ulldecona o Riba-roja)

 

  1. Tot i valorar positivament la notícia, pensem que no deixen de ser solucions temporals que se solventarien estructuralment amb l’aplicació del Sistema d’Integració Tarifari i la incorporació de les Terres de l’Ebre al servei de rodalies del Camp de Tarragona, demanda que continuem reivindicant. A més d’una adequada intermodalitat

 

  1. Pel que fa als Bono Exprés, amb la rebaixa ferroviària presentada s’equiparen molt més els preus de tren i autobús. (Exemple: des de Tortosa, anar a Barcelona costarà 9,5€ en bus i 10€ en tren, sempre amb abonament, és clar)

 

  1. Es tracta d’una petita gran victòria, una batalla més dins la nostra lluita que continua més viva que mai. Amb la progressiva millora dels combois (encara insuficient) i l’esperada rebaixa de tarifes, ara fiquem l’accent en les freqüències, encara insuficients, i en el servei derivat de les infraestructures: s’ha aconseguir millorar el temps de recorregut entre les Terres de l’Ebre i Tarragona – Barcelona i la reobertura de les estacions d’Ulldecona i Móra la Nova.

 

Finalment, volem agrair el suport de la ciutadania, la premsa i diversos sector socio-econòmics del territori que ens ajuden a portar endavant la nostra lluita, en especial a la Sindicatura de Greuges, que ha posat especial interès en la mobilitat a l’Ebre i contrinuït amb les seues gestions a assolir fites com la d’avui.

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: