Skip to content

ANNEX COMUNICAT 42. DOS UNITATS: UN ÚNIC SERVEI, AMB MENYS VELOCITAT COMERCIAL I NOMÉS A LA R16

noviembre 16, 2015

mapa_tv

Ara que la PTD disposa de més informació, estem en disposició de completar i esmenar el nostre Comunicat 42 al voltant de l’arribada de dos nous combois a les Terres de l’Ebre.

Agraïm les intencions de la Generalitat, intentem –pel bé comú i la causa- valorar positivament este gest però es fa difícil perquè la millora és insuficient i dubtosa.

Insuficient per dos motius:

  • Primer: En matèria de freqüències, l’excepció és la norma. Estem instal·lats en la incidència contínua, els retards són habituals.
  • Segon: En matèria de combois, la norma és l’excepció. A les Terres de l’Ebre (concretament a la R16) només tenim operant un tren 449, que és el tipus de vehicle més apropiat per oferir este servei de regional. A la zona regionals nord (per exemple a la R11 entre Barcelona i Girona), tot el material que hi opera és amb estes unitats.

Dubtosa:

  • Perquè Renfe envia a les Terres de l’Ebre les excedències de rodalies de Barcelona, on han renovat tota la flota. Són, per tant, unitats que sobren a la zona de Barcelona, de prestacions menors per al servei de regionals.
  • Les dos unitats 447 arriben remodelades en el seu interior, però mantenen la mateixa mecànica i el motor. Estan concebudes per a trajectes curts, no de mitja distància. La seua velocitat comercial és de 120 km/h (la de les actuals 470 és de 140km/h i la dels 448 i 449 és de 160km/h). Perdem, per tant, entre 20 i 40km/h que podrien generar conflictivitat i augment dels retards.

A més, es tracta de dos unitats 447 de tres vagons cadascuna que operaran conjuntament formant un tren de sis vagons. No s’amplia, per tant, l’oferta de freqüències, només opera a la R16 (la línia R15 continua sense beneficiar-se d’estes millores) i tansols es pot introduir en una franja horària (són dos trens, però operen com a un) que es concreta de la següent manera: El tren sortirà de BCN-França a les 7.45h, arribarà a Tortosa a les 10.15 i en tornarà a marxar a les 10.51h per arribar a Barcelona de nou a les 13.23h.

Per tant, benvingudes les millores que es volen introduir però pensem que esta no és la millor manera. Reivindiquem un tracte equitatiu i un servei adequat a les necessitats del territori i a uns preus més justos.

tv_parlant

*A mode informatiu: l’aspecte interior de les 470 i 448 és la dels tradicionsals Catalunya Exprés: seients comfortables –habitualment en blau- amb un petit paper o tela al recolza-caps (blanc o taronja) i amb anses laterals que permeten canviar l’orientació dels seients).

La diferència principal és que als 448 la porta d’accés està ubicada dins d’un habitacle propi, independent i separat de l’espai destinat a passatgers, evitant així que la calefacció o l’aire condicionat es dispersen cada vegada que s’obrin portes.

En canvi, les 470 tenen les portes al mig del comboi.

De fora, la 470 és més similar a un rodalies
i la 448 té un aspecte més similar a un intercity dels d’abans.

La 449 és la unitat nova introduïda fa un any aproximadament, que disposa d’endolls entre seients (A la R16 oferix dos serveis, és a dir, 4 viatges: dos en direcció nord i la corresponent tornada i en els següents horaris: de Tortosa a Barcelona a les 6h i a les 13.45h –arredonint l’hora- i de vinguda cap a l’Ebre, les 11.15h i a les 16.20h. Són, a més, semidirectes, és a dir, sense cap aturada entre Barcelona Sants i Tarragona.

Les 447 són eminetment de rodalies. Fins ara operaven amb seients durs, ara les han substituït per uns altres d’ergonòmics i, com a referència, les portes piten a l’obri-se i tancar-se.

 

Per últim, volem informar-vos que demà dimarts 17 de novembre, a les 16.30h, la PTD es reunirà a Barcelona amb el Síndic de Greuges. La trobada ha estat convocada per la mateixa oficina del Síndic, que hi ha convidat diferents plataformes socials de mobilitat d’arreu del país, i de caire similar a la nostra, per posar en comú problemàtiques i realitats territorials diferents i mirar d’articular una lluita conjunta en aquells aspectes que es puguen compartir. Éssent que estem convocats pel mateix Síndic, pensem, per tant, que la valoració de la trobada dependrà de si la mateixa oficina emet un comunicat únic o si es permet als diferents col·lectius que facen la seua pròpia valoració al respecte. En funció d’això, us seguirem informant.

 

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: