Skip to content

COMUNICAT 40. SEGONA REUNIÓ DE LA TAULA DE PARTITS

octubre 27, 2015

Este dimarts al matí ha tingut lloc a la seu de l’IDECE la segona reunió de la Taula de Partits. Convocats pel Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre, representants i portaveus de cadascun dels partits polítics de l’arc parlamentari català i portaveus de la Plataforma Trens Dignes (PTD), hem debatut sobre les millores més urgents que el territori necessita a nivell ferroviari.

 

Com a PTD, tot i ser optimistes i pacients i ser a la vegada conscients que esta és una cursa de fons més que no pas un sprint, lamentem la lentitud amb que els representants polítics estan abordant la insostenible realitat en matèria de trens. No hem d’amagar que des de la primera reunió de la taula de partits fins a la segona d’avui no s’ha fet cap avenç, fet que fa comprensible la desconfiança i cansament de la ciutadania. L’actualitat política i els mesos estiuencs no haurien de poder justificar la mancança d’implicació que, a priori, se’n desprén de la realitat actual: manca de millores i no compliment de compromisos. Cal revertir esta situació i fer efectives les reunions i vàlids els acords.

 

I és que des de la primera reunió (29 de juny de 2015) fins ara, no només no s’han implementat millores sinó que, a més, en certs aspectes s’ha empitjorat, com en el tancament de la taquilla de Móra la Nova (i posterior deteriorament i tancament definitiu que esta decisió podria significar). A més, la PTD –com ja va avançar en el seu comunicat 36- està evolucionant cap a una visió integral de la mobilitat i, tot i continuar posant l’accent en matèria ferroviària, aborda també el transport públic d’una manera global i intermodal. En este sentit, un altre element que ha suposat empitjorament des del juny fins avui és la situació de l’N-340 (tema que s’ha posat damunt la taula) i respecte al qual la PTD ha reiterat la demanda de gratuïtat immediata de l’AP-7. L’únic aspecte positiu dels darrers mesos és la rebaixa en tarifes del transport col·lectiu per carretera, fet que, d’altra banda, demostra que quan hi ha voluntat política poden assumir-se i complir-se compromisos: per què no s’apliquen rebaixes també als bitllets de tren?

taula partits

Foto: Cadena SER_Ràdio Ebre

 

Un cop aquí, pel bé del territori, per l’autocrítica conjunta que els polítics han fet a la trobada d’avui i sabent que no es poden atribuir les mateixes obligacions i responsabilitats a tots per igual, som del parer de donar un vot de confiança més a les gestions i negociacions que s’estan tenint. Altrament, els qui en sortirien encara més perjudicats serien els habitants del territori. Cal que les accions a emprendre siguen eficaces i ràpides i tinguen incidència directa en els usuaris, les seues butxaques i el nivell de comfortabilitat del seu viatge.

Així les coses, totes les parts ens hem emplaçat al proper dimarts 1 de desembre per fer la tercera reunió de la Taula de Partits, amb la intenció d’avançar en l’assoliment de compromisos. Des de la PTD volem que aquella reunió no siga una trobada més per debatre sobre les mancances (clarament i llargament identificades) sinó que el treball siga sobre les solucions. Exigim que la tercera reunió servisca perquè les formacions polítiques vinguen amb bona part dels deures fets, com ara aconseguir una reunió de la PTD amb els càrrecs tècnics i experts del Departament de Territori i Sostenibilitat (que no depenen de comteses electorals) o avançar en la rebaixa de tarifes, millora de freqüències en les franges més mancades (i ja identificades en diferents informes) i renovació de combois (recordem, per exemple, que el conseller Vila quan es va reunir al Parlament de Catalunya amb la PTD el 17 de juny, va prometre l’arribada de nous combois a partir de l’octubre, fins a 18 en total a raó d’un per mes durant el proper any i mig. A dia d’avui, encara tenim constància de cap nou comboi). Cal, d’una vegada, passar de les paraules als fets i que la societat veja que les institucions treballen realment i efectiva pel territori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: