Skip to content

COMUNICAT 35: Les màquines no són la solució. Mantenim la concentració per demà dissabte a les 11.30h a l’estació de Móra la Nova

julio 17, 2015

La Plataforma Trens Dignes (PTD) manté la convocatòria de mobilització per demà dissabte a les 11.30h a l’aparcament de l’estació de Móra la Nova i fa la següent valoració de la notícia apareguda este matí sobre la possible instal·lació de màquines expenedores a l’esmentada estació:

  • El pacte entre d’Adif i Territori per instal·lar màquines expenedores que substituïsquen la taquilla no és la solució. Es tracta d’un pedaç que demostra que les institucions i entitats corresponents van a remolc de la societat civil. Només s’ha reaccionat després de la ràpida i urgent resposta del territori i, curiosament, just el dia abans de la mobilització convocada.
  • A les màquines es podran comprar bitllets i abonaments, però no es podran adquirir bitllets amb descomptes externs a Renfe (com Carnet Jove o Família Nombrosa), ni targetes daurades, ni bitllets per llarg recorregut.
  • La desaparició del personal d’Adif de Móra la Nova implica també que no hi hauria informació sobre les incidències de la R15, que no són poques, ni encarregats com a tal de l’espai: Qui obrirà la sala d’espera? estaran en funcionament els lavabos? i els caps de setmana? On es podran fer reclamacions pels nombrosos i reincidents retards que acumula esta línia?
  • L’acord anunciat avui no parla de dates sinó que diu que entre el tancament de la taquilla i la instal·lació de les màquines expenedores hi haurà un “procés el més breu possible” durant el qual els usuaris només podran comprar el bitllet dalt del tren. Quan s’instal·larien estes màquines? Quantes serien? Seran suficients per donar servei un diumenge a la tarda a centenars d’estudiants que es desplacen a Tarragona i Barcelona?
  • El tancament de la taquilla és un pas més cap a l’abandonamet defintiu d’este edifici. Estan dixant morir l’estació, una estació que sense personal és més susceptible a vandalisme i inseguretats per al viatger. I això no ho soluciona una màquina.
  • La decisió d’Adif pot suposar el desmantellament total i progressiu i l’estació de Móra la Nova corre el risc seriós d’acabar convertint-se en un abaixador. Sense voler ser alarmistes però amb el realisme de la gravetat d’esta situació, això pot suposar el tancament definitiu de l’estació, ja que caldrà veure ara la rendibilitat del bar si se li extrau la possibilitat de vendres bitllets.

Denunciem que cada cop més els usuaris ens estem convertint en damnificats i que, amb màquines o sense, amb la de Móra la Nova es perd d’última taquilla que queda en funcionament en tot el tram Casp-Reus.

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: