Skip to content

ADIF ELIMINA LA VENDA DE BITLLETS A L’ESTACIÓ DE MÓRA LA NOVA

julio 15, 2015

estacio mora

Per a la Plataforma Trens Dignes (PTD) es tracta d’un greuge més, una decisió inacceptable i una manca de sensibilitat i responsabilitat per part de l’empresa Adif en primera instància i del Ministerio de Fomento en últim terme.

A dia d’avui, la venda de bitllets de Móra la Nova està gestionada pels responsables del bar de l’estació, ja que Adif fa quatre anys va eliminar personal propi i taquilles, i el servei de venda va passar a gestionar-lo el personal del bar, a través d’un conveni amb Adif. Amb esta decisió, l’ens estatal decidix no renovar el contracte –que acaba este diumenge 19- en un mostra més d’abandonament de les infraestructures i serveis d’esta línia.

La informació a que ha tingut accés la PTD, a més, no ha arribat per cap canal oficial, sinó que han sigut els mateixos responsables del bar que s’han posat en contacte amb la PTD per informar de la situació i demanar ajuda. Així, han explicat que el passat dilluns (dia 13) se’ls hi va comunicar que el contracte que expira este diumenge (i que s’anava renovant cada sis mesos pràcticament de forma automàtica), ara no es renova i que per tant, l’estació de Móra la Nova dixa d’oferir el servei de taquilla. Este fet mostra la desídia d’un Gobierno més preocupat en malbaratar fons en construir línies d’alta velocitat que no pas en oferir un servei real de proximitat al ciutadà, suposa dixar sense un servei digne a milers d’usuaris (es venen de l’ordre de 3000 bitllets mensuals) i implica un perill real de convertir en abaixador una de les estacions de referència del territori, juntament amb Tortosa i l’Aldea, perquè dóna servei no només a la comarca de la Ribera d’Ebre, sinó també a la de la Terra Alta, ja que els usuaris d’esta darrera comarca usen l’estació de Móra la Nova com a única possibilitat de fer servir la R15.

estacio mora2

Este nou escenari, suposaria que la primera taquilla catalana per la línia que ve de Saragossa fos Reus. Cap estació de la Ribera d’Ebre (Ribaroja, Flix, Ascó, Móra) ni del Priorat (Capçanes, Marça-Falset) -ni Faió-La Pobla a la Terra Alta- oferiria servei de venda de bitllets i per tant, ni d’abonaments mensuals o T-10 ni targetes daurades (que se’n donen d’alta un centenar al mes). A més, i tenint en compte que el contracte de taquilles i d’explotació del bar estant vinculats, ens podríem trobar que a partir del mes de setembre, els caps de setmana l’estació estaria totalment tancada.

La PTD iniciarà amb urgència contactes amb les institucions del territori per tal de coordinar accions conjuntes de protesta i, tot i que no és competència directa del Govern de la Generalitat, esperem una intervenció contundent al respecte.

Anuncios

From → Uncategorized

2 comentarios
  1. Jordi permalink

    No vull que s’en maliterpreti, pero si em de queixarnos trobo que sa de anar amb la veritat per endevant.

    Cuan dieu que la primera estació de Catalunya en vendre bitllets seria Reus, es fals. a Riba-roja D Ebre per els matins es venen bitllets al igual que a Flix tant per el mati com per la tarde.

    I amb tot aixo no justifico el tancament de la venda de billets, estic totalment encontra i dema a les 11:00 estaré allí per manifestam

    • Bona tarda Jordi, quan parlem de Móra com l’única estació de la Ribera i la Terra Alta que ven bitllets, mos referim a una venda estable, amb taquilla oberta regularment i servei mínimament digne. Sabem que a Flix i Riba-roja de vegades se venen tiquets, però és lo personal de maquinària i manteniment d’Adif que, si té un ratet lliure, oferix este servei, però no és una taquilla pròpiament dita. És per això que ho diem així. Suposem que vas estar a Móra la Nova lo dissabte, tal com tu dius, i t’ho agraïm. Fem falta tots. Salut i a continuar la lluita.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: