Skip to content

COMUNICAT 31. Un consens que cal materialitzar

junio 29, 2015

Valorem positivament la primera taula de partits convocada a petició de la PTD especialment per resoldre els problemes de mobilitat de les Terres de l’Ebre, sobretot pel què fa referència al transport ferroviari.

Hi han assistit membres de tots els partits polítics amb representació parlamentària, a més del Delegat de Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, el president del Consell Econòmic i Social, Josep M. Franquet, el Director de l’IDECE, Jordi Borràs, i la directora dels serveis territorial de Territori i Sostenibilitat a l’Ebre, Carme Bigorra.

La PTD ha fet una exposició de motius amb les principals reivindicacions i les seues possibles solucions, propostes que han estat ben rebudes pel total dels assistents. Totes les parts s’han mostrat d’acord amb el Què, realitats avalades per l’analisi fet pel Pla Estratègic. Ara cal, doncs, treballar conjuntament pel Quan i el Com.

L’ús del transport públic està directament relacionat amb l’oferta, que cal que s’amplie i es dignifique. En este sentit, la PTD hem demanat als partits que influïsquen directament en aquells àmbits on es prenen les decisions. Com a moviment social, ens correspon estar atents i alerta, però és als partits polítics i a les institucions a qui els pertoca incidir directament i fer pressió als seus màxims representants.

 

taula partits-PTD

Així, s’ha fet especial incidència i s’han assolit compromisos en:

– Aconseguir una millora tarifària que pal·lie el greuge comparatiu i millore la relació qualitat-preu. Cal un factor corrector que equipare el servei a les tarifes actuals i no penalitze el quilometratge com fins ara. Esta seria una mesura pal·liativa fins que el coll de botella que significa la via única entre Vandellòs i Tarragona millore els temps de recorregut actuals. Tenim precedents pel que fa a modificacions pressupostàries dins d’un mateix exercici econòmic, com la baixada de tarifes al Camp de Tarragona des de que s’ha posat en marxa el servei de Rodalies (RT2) o la implantació de la T10-120 a les Terres de l’Ebre en matèria d’autobusos, que també ha suposat una rebaixa significativa.

 

– Millorar les freqüències, especialment la franja d’última hora de la tarda (a la R16) i la primera del matí (a la R15). Així mateix, s’ha fet èmfasi en la necessitat de crear una intermodalitat real i efectiva a les dos estacions centrals del territori, l’Aldea i Móra la Nova, com a eixos vertebradors d’una necessària capil·laritat.

– A partir de la tardor, i a raó d’una per mes, han d’arribar a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona 18 unitats noves i/o remodelades. Farem un seguiment del compromís adquirit pel Conseller Santi Vila i el Secretari General, Ricard Font, de renovar la flota de combois.

 

La Plataforma ha demanat als partits i institucions polítiques, i totes les parts han acceptat:

– Incloure les principals demandes de la PTD als seus programes electorals de cara al 27 de setembre. Calen compromisos per escrit per després complir-los.

– Emplaçar-nos a la primera setmana de setembre per fer un seguiment de la situació i dels compromisos adquirits durant la trobada. La PTD entenem la reunió d’avui com a punt de partida d’una continuïtat en les relacions institucionals i treballarem per la peridiocitat de la taula de partits

– Establir contacte directe i fluid amb l’equip tècnic de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, funcionariat d’alta qualitat que, a més, no depén de les fluctuacions electorals.

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: