Skip to content

VALORACIÓ DE LA REUNIÓ AMB EL CONSELLER SANTI VILA

junio 19, 2015

Per a la Plataforma Trens Dignes la reunió mantinguda este dimecres 17 amb el conseller de Territori i Sostenibiitat, Santi Vila, no és el final d’un any de gestions sinó que ha de ser el punt de partida perquè a partir d’ara les relacions entre este moviment social i la conselleria siguen periòdiques i així ho hem definit ambdós parts; en paraules del mateix conseller, “hi podrà haver coincidències i discrepàncies, però hem de compartir informació, amb transparència i rigor”. La Plataforma hem demanat mantindre un relació fluïda i de confiança amb l’equip tècnic del departament i els caps de serveis per parlar de l’efectivitat de les demandes plantejades.

La reunió amb Vila, en la que també hi va ser present el Director General Ricard Font, es va desenvolupar sobre esta base de cordialitat i respecte i amb voluntat de diàleg i d’entesa per les dos parts. La Plataforma va fer entrega d’un document amb la identificació de mancances i les posteriors demandes i solucions proposades. Les primeres actuacions que es faran, després d’haver establert unes prioritats sobre criteris viabilitat, són les següents:

  • Renovació de la flota

A partir de la tardor s’aniran substituint progressivament les unitats 470 per noves 447 que s’estan acabant de construir, amb un interior nou amb seients adequats per al trajectes de mitja distància i capacitat de circular a 160km/h. En total seran 18 combois i tots ells es destinaran a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, a raó d’una unitat nova cada mes.

  • Freqüències

Es posarà l’accent en millorar les dos franges més mancades actualment:

R16: A la tarda, l’últim tren direcció nord que surt de l’Ebre ho fa a les 19.06h i 19.36h d’Ulldecona i Tortosa respectivament. Es treballarà perquè es cree un nou servei a partir de les 20.30h – 21h

R15: Al matí, des de l’estació de Móra la Nova no hi ha cap tren entre les 8.26h i le 12.15h. Es treballarà per omplir esta franja de quatre hores, ja siga amb un Mitja Distància allargat des de Reus o amb un autobús.

  • Tarifes

Des de la Conselleria s’assegura que la doble via entre Vandellòs-Tarragona estarà enllestida d’aquí a vuit mesos i que, per tant, el temps per trajecte es reduirà i la relació qualitat-preu serà més justa. A dia d’avui, no es plantegen canviar els preus perquè, segons diuen, les revisions tarifàries es fan amb l’inici de cada nou any i perquè confien amb esta finalització d’obra.

Des de la Plataforma, tot i entendre esta argumentació, els hem insistit amb l’aplicació d’un factor corrector que palie el greuge fins que el servei no millore i en la instauració definitiva del Sistema d’Integració Tarifària. S’ha dit que ho estudiaran.

PTD roda vila

Així mateix, la Plataforma hem inclòs un nou punt a les demandes, que podria significar millores conjuntes en l’àmbit de freqüències i combois.

–    Unificació dels mercats de negoci de Renfe

Actualment l’estructura de funcionament intern dels MD a Renfe està dividida en dos grans blocs: existixen els regionals nord i els regionals sud. Dos unitats de negoci diferents que gestionen els trams BCN-Portbou i BCN-Ulldecona. Amb la unificació s’aconseguiria:

– Optimitzar duplicitats: vehicles, personal, recursos, etc

– Unir el país des de Portbou fins a Ulldecona sense haver de fer transbords a Barcelona

– L’assignació de vehicles seria conjunta de manera que, per exemple, les noves unitats 449 es repartirien equitativament i no com passa ara, que gairebé totes estan operant a la zona nord

Esta unificació ja funciona amb èxit al servei de Rodalies, de manera que es pot anar de Maçanet (sector Nord) a Sant Vicenç de Calders (sector Sud) amb un mateix tren de rodalies. Seria aplicar el mateix funcionament als Mitja Distància.

 

Finalment, volem informar-vos de que la taula de partits sol·licitada tindrà lloc a la seu de l’IDECE el proper dilluns 29 de juny a les 11h. La Plataforma hem demanat la presència de:

– Un representant polític de cadascun dels partits amb representació parlamentària

– Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre

– IDECE

– President del Consell Econòmic i Social

– Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat

 

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: