Skip to content

SANTI VILA S’OBLIDA DE NOU DE LES TERRES DE L’EBRE / COMUNICAT 23

mayo 23, 2014

La Plataforma Trens Dignes (PTD) vol fer una valoració de les darreres informacions aparegudes en les que el Conseller de Territori i Sostenibilitat ha fet públiques diverses novetats pel que fa als serveis de rodalies a Girona, Barcelona i Tarragona.

Segons publiquen diversos mitjans digitals i arran d’una roda de premsa feta pel mateix Vila este matí a Girona, el Departament que presidix té previst que la línia RT2 (Rodalies del Camp de Tarragona) dispose d’entre dos i tres noves freqüències els caps de setmana, amb trens que arriben fins a l’Hospitalet de l’Infant (fina ara ho feien només fins a Cambrils) i que també tindria aturada a l’estació de Mont-Roig del Camp. El Conseller ha manifestat que estes ampliacions i perllongacions de la línia de rodalies es mantindrien operatives inclús després de l’estiu, en funció de la resposta dels usuaris i després d’analitzar les dinàmiques dels passatgers. Així mateix, el Conseller Vila ha destacat que el Sistema d’Integració Tarifària de Rodalies s’estrenarà a Tarragona el pròxim 16 de juny.

A Barcelona, les millores anunciades parlen de la línia R1: sis dels trens –tres per sentit- que cada dia comencen o finalitzen el seu itinerari a l’estació de Mataró, allargaran el seu recorregut fins a Calella.

Pel que fa a Girona, el departament preveu que vuit dels trens de rodalies –quatre per sentit- que diàriament comencen o finalitzen el seu recorregut a Figueres, allargaran el seu trajecte fins a Portbou. A més a més, els caps de setmana el servei de Rodalies de Girona tindrà sis noves freqüències –tres per sentit- amb trens que efectuaran tot el recorregut de la línia RG1. Finalment, també s’ha fet públic que el Sistema d’Integració Tarifària es posarà en marxa a les comarques Gironines de forma progressiva a partir del mes de setembre.

europapress

FOTO: Europapress. Santi Vila a la roda de premsa d’este matí a Girona.

La nostra valoració és la següent:

–       Mentre les Terres de l’Ebre continuen estan a la coa de l’equilibri territorial en matèria ferroviària i només dos dies després que la PTD presentés el document marc de treball per a les institucions amb la concreció de demandes, des de la Generalitat de Catalunya s’anuncien millores que continuen obviant les necessitats del nostre territori, fet que ens sembla un insult i una nova falta de respecte cap als ciutadans del sud del país.

–       El model de millores presentades pel Conseller Vila per a Girona, Barcelona i Tarragona és similar al que hem proposat amb antelació la PTD, amb ampliacions i perllongacions que fan sostenible el servei a la vegada que s’aconseguixen guanys per als usuaris. Es posa de manifest, per tant, la viabilitat de les nostres reivindicacions, assumibles econòmicament i tècnicament. Es tracta, per tant, de voluntat política per fer realitat unes demandes viables i molt necessàries.

 

–       Una altra de les reivindicacions del document marc de treball de la PTD és la implantació del Sistema d’Integració Tarifària a les Terres de l’Ebre. Considerem que si des del Govern veuen possible aplicar este servei a la província de Girona i a les comarques nord de la de Tarragona (El Camp), també hauria de ser possible que les comarques del sud (Terres de l’Ebre) puguessen disfrutar d’estos descomptes i beneficis, més tenint en compte l’escandalosa diferència de preus actual, el greuge comparatiu, el gravamen per quilometratge i la falta d’alternatives de transport públic, tant ferroviàries com per carretera.

 

–       Continuem a l’espera que se’ns convoque a una reunió, cada cop més urgent, amb el Conseller Vila i el Director General de Mobilitat Ricard Font per debatre el nostre document marc de treball amb calma. Així mateix, també són necessàries reunions a nivell territorial, per la qual cosa emplacem la Delegació de Govern a agilitzar al màxim les gestions ja iniciades per convocar, juntament amb la PTD, una reunió amb Consells Comarcals i principals ajuntaments de les Terres de l’Ebre i consensuar així una posició unitària com a territori que faça ineludible la intervenció positiva de la Generalitat. Cal implicació de totes les forces polítiques, sense excepció ni excuses: esta és una situació de país, no de partit.

 

–       Són ja massa les reunions aplaçades i les promeses incomplertes. El territori necessita una resposta ràpida i la PTD estem disposats a aglutinar institucions i sector socioeconòmics i treballar en positiu, però els fets més aviat mostren una falta voluntat real de treball i una manca d’aposta ferma per una part del país, les Terres de l’Ebre, que mereix ser tractada amb la mateixa dignitat que la resta.

 

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: