Skip to content

TORTOSA-BCN EN 20 MINUTS MENYS

marzo 11, 2014

Esta informació completa la feta pública ahir al Comunicat 15 de la Plataforma

La posada en marxa de les Rodalies al Camp de Tarragona permetrà que a les Terres de l’Ebre fins a quatre combois (un servei en direcció nord i un servei en direcció sud) siguen semidirectes, és a dir: de Tarragona a Barcelona no faran cap aturada i això escurçarà el trajecte en uns 20 minuts. Com que la zona de Tarragona ja tindrà rodalies per anar a Altafulla, Torredembarra i St Vicenç de Calders, es podran alliberar estes tres parades dels combois de la R16 (de mitja distància) ja que ja estarà el servei cobert. Segons les informacions de què disposa la Plataforma i a l’espera de la confirmació oficial, els trens que es beneficiaran d’este escurçament de trajecte seran els següents:

Tortosa-Barcelona:

– El de les  6.12h s’avança i sortiria a les 6,05h
(així arribarà a TGN al voltant les 7h i a Barcelona cap a les 8,20h)

– El de les 13,24 es retarda i sortiria a les 13.45h
(arribant a Barcelona a les 15,53h)
Barcelona-Tortosa:

– 11.14h (a TGN a les 12,23h i a Tortosa a les 13,25h)

– 16,18h (a TGN a les 17,23h i a Tortosa a les 18,24h)

Segons les fonts de la Plataforma, estos combois serien unitats noves de 449

Igualment, també a partir del 20 de març, un parell de trens en direcció les Terres de l’Ebre intercanviaran el seu horari. Així, el que sortia des de Barcelona Estació França cap a Flix a les 12,47h ara ho farà en direcció Tortosa, i el comboi cap a Flix ho farà a les 13,17h.

estacio trenTot i la valoració positiva d’este fet que demostra que lluitar servix, la Plataforma Trens Dignes continuem demanant un servei de rodalies propi i equitatiu que converstisca l’oferta de transport públic a les Terres de l’Ebre en una realitat comparable a la de la resta del país i equipare la relació qualitat-preu.
No és de rebut que les millores ferroviàries a l’Ebre siguen de retruc i fruit de millorar serveis d’altres territoris propers. Calen millores estructurals com a territori amb identitat pròpia, amb millors freqüències, tarifes i combois.

Igualment, tot apunta a la propera i immediata substitució de combois i la implementació d’unitats 447 remodelades (segons Pla de Mobilitat). En este sentit, les 447 estan concebudes per a rodalies i trajectes curts, no per a mitja distància i trajectes de 2,30h o més: seients rígids, velocitat limitada, nivell de comfort, etc. Per tant, restem a l’espera de saber en què consistirà exactament esta remodelació (confiem que no es tracte només d’un rentat de cara) i esperem també l’arribada progressiva de les unitats 449, més modernes i adequades i que ja funcionen en algunes franjes horàries entre Tarragona i Reus

La lluita continua.

Alguns enllaços de notícies aparagudes avui

Canal Te – 11/03/14
https://www.youtube.com/watch?v=PD-bbl7bzaQ&feature=youtu.be

 

TV3 TN Comarques – 11/03/14
http://www.tv3.cat/videos/4948851/TN-comarques-Tarragona-11032014
(del minut 2,00 al 4,38)

 

Canal 21 – 13/03/14 Entrevista a Montse Castellà
http://lamarfanta.blogspot.com.es/2014/03/trens-dignes-reclama-una-xarxa-de.html

 

Aguaita.cat / Nació Digital
http://www.naciodigital.cat/delcamp/ebrediari/noticia/1674/plataforma/trens/dignes/demana/servei/propi/rodalies/ebre

Anuncios

From → Uncategorized

One Comment
  1. Martí permalink

    respecte l’intercanvi dels horaris que faran els trens núm. 15037 (línia R15) i núm. 18055 (línia 18055) i que surtien de Tarragona a les 14:07 i 14:35 respectivament, volia indicar-vos que en general no beneficien gaire, almenys per la línia R16 que jo freqüento. EL fet d’avançar-lo en mig hora fa que passaran algo més de 2h fins el següent tren. A més col·loquen un nou tren rodalies de la linia RT2 tot just 12 min tard, i que farà que aquest tren rodalies vagi pràcticament buit fins Cambrils.

    Salutacions,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: