Skip to content

COMUNICAT 5 / Sobre la unanimitat del ple de Tortosa pels trens dignes

julio 1, 2013

COMUNICAT 5 PTD copia

Valoració de l’acord pres pel Ple ordinari de Tortosa:

La Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre (PTD) valora positivament que en el ple ordinari d’este dilluns 1 de juliol, s’haja aprovat per unanimitat una moció presentada per ICV-Entesa per Tortosa (a la que s’hi ha sumat ERC) per defensar els trens dignes a la ciutat i el conjunt del territori.

Volem destacar que l’acord haja sigut amb el vot favorable dels 21 regidores i regidors que conformen el consistori tortosí i que el text de la moció reculla les reivindicacions més importants de la PTD.

Així, el punt 1 de la moció aprovada recull els tres puntals de les nostres demandes com a moviment social (vegeu comunicat 3 de la PTD emès el 12 de juny), que van adreçades al Ministerio de Fomento i que recordem resumides:

  1. Ample internacional en el tram Tortosa-L’Aldea
  2. Tercer fil (Bypass) entre Vila-seca i Tarragona
    (per no perdre la connexió directa amb la ciutat)
  3. Bypass de l’Arboç

Igualment, el punt 2 de l’esmentada moció reclama una millora dels serveis de regionals dintre la mateixa Vegueria de les Terres de l’Ebre, així com amb la resta de la província de Tarragona. Esta demanda, en essència, esdevindria el sustrat d’un servei de rodalies propi a travès de la millora de les freqüències, tarifes i convois dels regionals actuals (i de la nova flota que ha d’implantar-se arran de l’adaptació a ample internacional -UIC), competències que corresponen a la Generalitat de Catalunya.

Tot i la valoració positiva i la satisfacció per l’acord del ple tortosí i de les darreres informacions aparegudes, volem dixar palesa la nostra intenció de continuar fent la mateixa presió als estaments corresponents i de seguir amb la lluita fins que els objectius s’assolisquen. Fins ara, només hem sentit declaracions d’intencions i informacions aparegudes amb compta-gotes, que semblaven fetes a remolc de les reivindicacions socials. Massa sovint este territori ha estat víctima de promeses incomplertes, algunes encara pendents i d’altres que van aconseguir-se gràcies a la lluita social i la constància i fermesa d’un poble. Així doncs, volem fets, no només paraules i estarem atents i vigilants a que es complisquen i s’articulen realment les demandes que, cada vegada més, sembla que vagen prenent forma. Considerem que és important la lluita a tots els nivells (social, tècnic, polític) i nosaltres seguirem exercint la nostra part del compromís fins arribar a l’objectiu final. Ara és el moment d’actuar.

Els nostres objectius fundacionals continuen invariables, simplement s’han anat adaptant a les noves informacions que han anat apareixent i hem canviat i adaptat les prioritats: vam nàixer centrant-nos en freqüències, horaris, tarifes i convois (reclamacions que mantenim amb igual força) i hem evolucionat més cap a les infraestructures perquè, a mesura que hem anat recavant informació, ens hem adonat que de res servix reclamar serveis si no tens les via per on fer-los circular. La PTD sempre s’ha basat en dades reals i verídiques: quan vam denunciar mancances és perquè no estaven contemplades en els plans de Fomento. Ara, ens n’alegrem de que comencen a ser tingudes en compte i invitem a tots els sectors socio-econòmics, polítics i socials a que se sumen per l’objectiu comú que tots hem de compartir.

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: