Skip to content

COMUNICAT 3 / Les noves reivindicacions i denúncies. Cicle de conferències

junio 12, 2013

Avui dimecres hem fet una roda de premsa per presentar el cicle de conferències previst per informar la ciutadania de les darreres novetats al respecte de l’actualitat ferroviària i com estes afecten les Terres de l’Ebre. L’acte també ha servit per presentar la concreció de les demandes arran d’estes noves informacions dels darrers mesos.

CONFERÈNCIES:

Divendres 21 de juny. L’Aldea. 20h. Ajuntament
Dissabte 29 de juny. Tortosa. 19.30h. Cambra del Comerç
Divendres 5 de juliol. Ulldecona. 20h. Casa de Cultura

           CARTELL conferències JPG

Demandes de la Plataforma:

INFRAESTRUCTURES

1. Adaptar a ample internacional el tram entre Tortosa i l’Aldea (sinó Tortosa es quedarà obsolet i sense connexió amb el Corredor del Mediterrani que hi ha previst)

2. Allargar el ‘tercer fil’ de Tarragona ciutat fins a terme de Vila-seca. Un ‘Bypass’ que permeta la connexió Terres de l’Ebre amb Tarragona ciutat (sinó a Vandellòs es desviaran els trens cap a Perafort i d’allí s’haurà d’anar en bus fins a Tarragona ciutat.

(S’entén per ‘tercer fil’ la construcció d’un raïl de més que se situa entre els dos ja existents actualment, per tal d’estretir la via i adaptar-la a l’ample internacional, de manera que per una mateix traçat hi puguen circular combois d’ample ibèric i d’ample internacional)

3. Un segon ‘Bypass’ a l’Arboç, per poder tornar a connectar els trens amb la línia d’ample internacional i anar fins a Barcelona ciutat (ja que el tercer fil entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona arriba al Port Marítim, no a les estacions de la ciutat).

(les reivindicacions 2 i 3 van indefectiblement lligades, una sense l’altra no seria útil. I sense la 1 i la 2, per anar de Tortosa a Tarragona caldrà fer dos transbords: a l’Aldea -per agafar un altre tren- i a Perafort -per agafar un bus que porte els passatgers fins a Tarragona ciutat)

4. Construir un ‘tercer fil’ entre Vandellòs i Castelló (sinó el Corredor del Mediterrani com a tal quedarà tallat entre estes dos poblacions –que només tindrien via d’ample nacional- obligant les mercaderies que vulguen anar a València a desviar-se per Reus, Móra, Saragossa i  Madrid -o Terol- pontejant el territori de cruïlla)

SERVEIS

5. Mantindre el servei Barcelona-Casp, si més no fins a La Pobla de Massaluca, última població en territori català (Segons darreres informacions, sembla que esta demanda ja estaria prevista pel Govern, fet que valorem molt positivament. Igualment, per territorialitat considerem que el més adequat i assenyat seria fer arribar el tren fins a Casp).

6. Crear un servei que unisque Lleida amb Tortosa (éssent que ja s’està construint un enllaç de doble via d’ample internacional a l’alçada de Perafort per empalmar-lo amb la doble via del Camp que està en construcció i que busca unir Saragossa amb València amb Alta Velocita, passant pel Corredor del Mediterrani)

roda de premsa 12 juny

Estes reivindicacions s’afegixen a les que com a Plataforma ja vam expressar en la nostra assemblea fundacional a través del manifest i que ara recordem:

A)    Millores en les freqüències horàries, la qualitat dels combois i les tarifes de les línies R15 i R16.

B)    La construcció de la doble via entre Vandellòs i Tarragona i la construcció del tram d’autovia A7 entre l’Hospitalet i La Jana i que mentrestant no es construïsquen ambós infraestructures, se revisen a la baixa els preus dels bitllets de tren (recuperant, per exemple, els descomptes en els tiquets d’anada i tornada) i que s’instaure la gratuïtat de l’AP7 en l’esmentat tram.

C)    L’aturada de l’Euromed a l’estació de l’Aldea-Amposta.

D)   La implantació del Sistema d’Integració Tarifària, similar al que ja tenen en funcionament a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, que hauria d’estar contemplat en el marc d’un Pla de Mobilitat a les Terres de l’Ebre.

Anuncios

From → Uncategorized

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: